Muğla için çok özel festival: Düğün Yemekleri Festivali 20 Ağustos'ta yapılacak

Muğla'da yaşayan vatandaşlar için çok özel yere sahip, içinde genellikle yahni, keşkek, yoğurtlama, pilav, zerdenin bulunduğu Geleneksel Düğün Yemekleri Festivali Menteşe Tarihi Arasta'da 20 Ağustos tarihinde gerçekleştiriliyor. Muğla Slow Food & Travel Community (Muğla Yavaş Yemek & Seyahat Topluluğu) tarafından gerçekleştirilecek etkinlikte davul ve zurna eşliğinde vatandaşlar düğün yemeklerinin tadına varacak. Festival Kurşunlu Meydanı'nın üstündeki İnsan Hakları Parkı'nda sabah 10:00'dan itibaren başlayacak.

Altar Zeyhan

Geleneksel Muğla Düğün Yemekleri Festivali, 19 Ağustos Cuma günü 13:30'da  Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nda protokol konuşmaları  ve panel ile başlayacak. Doç.Dr. Işıl Arıkan Saltık'ın moderatörlüğünde  gerçekleştirilecek panelde Slow Food Seyahat  Direktörü Michele Rumiz Slow Food hareketini, Tarsus Slow Food ve Yeryüzü Pazarı Sözcüsü Yasmina Lokmanoğlu ise Slow Food'un Tarsus Özelinde Turizme Katkısını anlatacak.

YEREL BİR ÜRETİM HİKAYESİ: GÖKOVA SUSAMI

Yerel Bir Üretim Hikayesi: Gökova Susamı adlı bölümde Gökova Slow Food Üyesi ve Yerel Üretici Pazarı Üreticisi Muhammet Aktürk konuşma yapacak. Panel, Muğla Slow Food Travel Sözcüsü Gürkan Tetik, Muğla Slow Food Travel Üyesi Dr. Kerem Ekinci ve Muğla Slow Food Travel Üyesi Şef Timur Kocabıçak'ın konuşmaları ile sona erecek.

FESTİVAL 20 AĞUSTOS'TA ARASTA'DA YAPILACAK

Muğla- Food Travel Sustainability tarafından düzenlenecek olan Geleneksel Muğla Düğün Yemekleri Festivali Tarihi Arasta'da 20 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Muğla Slow Food&Travel Sözcüsü Gürkan Tetik, "Pek çok toplumda düğünler ve yemekler birbirinden bağımsız olarak çok önemli gelenekleri temsil etse de, Muğla kültürünü en iyi yansıtan unsurlardan biri kuşkusuz düğün yemekleridir. Bu nedenle festivalimizin temasını "Geleneksel Muğla Düğün Yemekleri" olarak belirledik. Keşkeğinden yahnisine, yoğurtlamasından zerdesine yapılan leziz yöresel yemekler her ne kadar evlerde sofralara konuk olsa da, geleneksel düğün yemeklerinin tadı başkadır. Düğün yemeği hasreti çeken Muğlalıları ve yıllardır süregelen bu geleneği deneyimlemek isteyen herkesi, kalabalık düğün sofralarını neşelendiren davul ve zurna eşliğinde keyifli anlar için 20 Ağustos Cumartesi günü Arasta'ya bekliyoruz" dedi.

DİĞER HABERLER