İDEOLOJİSİ OLMAYAN TERÖR ÖRGÜTÜ VAR MI

İDEOLOJİSİ OLMAYAN TERÖR ÖRGÜTÜ VAR MI

    Devlet denilen aracı kullanmaya yönelik her anlayışın bir ideolojisi vardır. İdeoloji o anlayışın hangi esaslara, hangi ölçülere göre iktidar gücünü kullanacağını açıklamak için gereklidir. İdeolojisi olmayan bir anlayış olamaz. Çünkü ideolojiler devletin yapılanmasından kültüründen ve işleyişinden dayanılacak kuralları, koşulları belirlemek için gereklidir. Yani neyi nasıl ve hangi koşullarda kullanacağının göstermek için gereklidir ideolojiler.

    Son yallarda önemli bir öcü olarak kullanılan FETÖCÜLÜK anlayışının nasıl bir ideolojik yapısı olduğunu neyi nasıl kullanacağını anlamak kolay değil. Üstelik terör örgütü olarak sunulan  ve tüm istenmeyenleri bu kapsamda suçlayarak  kullanılmak istenen bir bakış açısını yansıtıyor bu Fetöcülük denilen anlayış.. HATTA ULUSLARARASINDAKİ BİZİ YAKLAŞIMLARI bile buna hizmet etmek için suçlanmaktadır egemen anlayış tarafından. Örneğin ABD’deki yargılamaların bile bu anlayışa dayandırıldığını söylüyor bir grup insan.. Bu öyle bir öcü ki nereye uygulamaya kalkarsanız orasını suçlamak için yeterli bir gerekçe bile olabilmektedir.

   Geçmişin ünlü öcüleri vardır. Her dönemde değişmeyen öcü olarak kullanılan bir “vatan hainliği” öcüsü vardır. Onun dışında dönem dönem kullanılmış komünizm öcüsü bölücülük öcüsü bulunmaktadır tarihimizde. Bu öcüler devleti kullanan anlayışların diledikleri gibi kullanabilmelerini sağlamak için yaratılmıştır.

     Tüm ideolojilerin ön gördüğü bir devlet yapılanması ve kullanılması vardır. BİR TOPLUMDA OLMASI GEREKENLERİN TÜMÜNÜ NASIL ŞEKİLLENDİRİLECEĞİNİ GÖSTERİR bu ideolojiler. Örneğin ırkçılık bir ideolojidir ve öngördüğü bir yapılanma ve işleyiş şekli vardır. Sosyalizm bir ideolojidir ve onun da öngördü bir anlayış ve yaşayış şekli vardır. Kapitalizm de aynı şekilde bir ideolojik anlayışı göstermektedir.

   Tüm ideolojilerin tarihte doğrudan veya dolaylı olarak örnekleri vardır. Yani hepsine örnek gösterebileceğimiz bir anlayış ve öngörüsü bulunmaktadır. Zaten bunlar olmasa ideoloji olamazlar. Ne var ki son yılların FETÖCÜ diye sunulan anlayışın nasıl bir ideolojik anlayışı olduğunu henüz gösterebilmiş değiliz. Sadece suçlamak için kullanıyoruz ama onun örneğin eğitimde nasıl bir öngörüsü olduğunu nasıl bir ekonomik anlayışı temsil etmek istediği nasıl bir devlet yapılanmasını öngördüğünü gösteren bir ideolojik bakışını henüz anlayabilmiş ve açıklayabilmiş değiliz. Sadece suç yüklemekte kullanabiliyoruz ama nasıl bir suç içerdiğini yani hangi ideolojik yaklaşıma sahip olduğunu çoğumuz açıklayamıyoruz. Oysa birilerini suçlamak için ne yapmak istediklerini varolandan nasıl bir farklılık gözettiklerini nasıl bir devlet yapılanması öngördüğünü de söyleyebilmemiz gerekmez mi?

   Bu FETÖcülük denilen suçlamaları getiren en yetkili kişilerin bile zamanında bu anlayışla kol kola diz dize olduğunu görürsek o zaman bunun suçlanmasının başka anlamlar taşıdığını düşünmek gerekecektir. Çünkü bu anlayışa geçmişte palazlanması için her türlü destekleri  sunanlar bu gün FETÖCÜlük suçlaması yapanlar değil mi? Hele mecliste rahmetli K.Genç’in konuşması sırasında  Fetöcü dediği için onun üzerine yürüyenlerin suçlama getirmesini anlamak kolay gelmiyor bize. O zaman neden o eski vekilin üstüne yürüdünüz beyler? Yoksa o zaman bu şahıs FETÖ değil de HOCA EFENDİ mi sayılıyordu. O zaman bu şahıs vatansever miydi ki o meclis onu korumaya çalışıyordu.

    Bunların yanıtlarını bulması gerekir birilerinin.. İdeolojisi olmayan bir örgütün varlığını dünya ilk kez bizden mi öğrenecek dersiniz?

   Hayırlısı olsun, ne diyelim…

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI