2022 Optimist Dünya Şampiyonası 27 Haziran - 7 Temmuz'da Muğla'da

Muğla'nın ev sahipliğinde 27 Haziran - 07 Temmuz 2022 tarihleri arasında Bodrum'da gerçekleşecek olan 2022 Dünya Optimist Şampiyonası koordinasyon toplantısı, Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında düzenlendi.

 Haber Merkezi

Toplantıya Vali Orhan Tavlı'nın yanı sıra, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı S.G. Yarbay Süleyman Ercan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Burak Mülayim, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Türkiye Yelken Federasyonu Başkan Yardımcısı Hakan Yenigün, Türkiye Yelken Federasyonu Genel Koordinatörü Fulya Tüfenkçioğlu, Türkiye Yelken Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanı Zeynep Ayşen Akın, Türkiye Yelken Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Yaprak Gülcan, Türkiye Yelken Federasyonu İdari ve Mali Yönetici Kemal Almasulu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Serkan Paçalı, Bodrum Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Oktay Dumruk, Muğla Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Fuat Tokalaş, Yelken İl Temsilcisi Serdar Kayhan ile Yelken Federasyonu temsilcileri katıldı.

Şampiyonanın son hazırlıklarının görüşüldüğü toplantıda, görev dağılımları yapılarak, tüm taraflara bildirildi. Organizasyona 62 ülkeden 500 genç sporcunun,  toplamda ise 1000 yakın spor insanın Muğla'ya gelmesi bekleniyor.

 Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı desteğiyle organizasyon boyunca sporcu ve sporcu yakınlarına bölgedeki antik kentlere gezi programı düzenlenerek Muğla'nın sunduğu doğal, kültürel ve tarihi güzellikleri ile ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlanacak.

Tarihi ve kültürel tanıtımların yapılacağı organizasyonda ayrıca Muğla Vakfı tarafından kurulacak olan stantlarla hem Türk hem de yabancı misafirlere Türk mutfağının ve yöremizin en güzel lezzetlerini deneyimleme fırsatı sunacak.

DİĞER HABERLER