Akbelen'deki arazinin sahibi: "Bu iddia asılsızdır"


Akbelen'de ağaç kesimine karşı direnenlerin konteyner ve çadırları boşaltılmış, Muğla Valiliği tarafından arazi sahibinin talebi üzerine çadırların boşaltıldığı açıklanmıştı. Arazi sahibi ise böyle bir talebi olmadığını belirterek kaymakamlığa başvurdu.

Haber Merkezi

Muğla'da, maden sahasının genişletilmesi için ağaç kesimi yapılan Akbelen Ormanı'nda, direnişteki İkizköylülerin kurduğu konteyner ve çadırlar kaldırıldı. Bazı haberlerde konteyner ve çadırların CHP'li Milas Belediyesi'nin talebi üzerine Muğla Valiliği tarafından kaldırıldığı, sonrasında ise arazi sahibinin talebi olduğu iddiaları gündeme geldi. Fakat ikisi de yalanlandı. Valilik, talebin arazi sahibinden geldiğini açıkladı, arazi sahibi Hasan Demir de böyle bir talebi olmadığını belirterek kaymakamlığa başvurdu.

ARAZİ SAHİBİ, KAYMAKAMLIĞA DİLEKÇE VERDİ

Valiliğin açıklamasını ise arazi sahibi Hasan Demir yalanladı ve Milas Kaymakamlığı'na dilekçe verdi. Demir, dilekçesinde araziyi kullanım hakkını, köylerinin derneği olan Karadam Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği'ne devrettiğini belirtti.

Demir dilekçede, "Bu kullanım hakkını sonlandıracak şekilde hiçbir yazılı veya sözlü beyanım bulunmamaktadır. Buna karşın jandarmanın sahibi bulunduğum arsadaki özel eşyaları boşaltması, bu alana girişe izin vermemesi hangi gerekçeye dayanmaktadır? Jandarma tarafından alanın boşaltılmasını talep eden bir yazıya imza attığım iddia edilmiştir. Bu iddia asılsızdır. Bu iddianın asılsız olduğunun belgelenerek, tarafıma iletilmesini rica ederim" ifadelerine yer verdi.

 

DİĞER HABERLER