Bodrum'da annesinin boğazını keserek öldüren 16 yaşındaki D.D. için 24 yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.
Haber Merkezi
Olay, 24 Kasım 2023 günü Umurça Mahallesi Yaka Sokak üzerinde meydana geldi. Figen Bezmez(47), boşandığı eşinden olan oğlu D.D.'yi görmek için oturduğu eve gitti. İddiaya göre bir süre sonra eve gelen ve psikolojik sorunları olduğu öğrenilen oğluyla aralarında tartışma çıktı. Kapıyı kilitleyen D.D., bıçakla annesine saldırdı. Kaçma çabaları sonuç vermeyen Figen Bezmez, boğazı ve vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı bıçak darbeleri ile ağır şekilde yaralandı. Kısa süre sonra güçlükle ayağa kalkan Bezmez, kilitli kapıyı açarak dışarı çıkıp, yardım istedi.
O esnada evin önünde bulunan Bezmez'in bir arkadaşının ihbarı üzerine olay yerine, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Bezmez'in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Polis tarafından gözaltına alınıp, karakoldaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen D.D., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
24 YIL HAPİS CEZASI İSTEMİ
Olayın ardından tutuklu sanık için hazırlanan 2 sayfalık iddianamede tutuklu sanık D. D. için 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kadın yakınına karşı tasarlayarak öldürme' suçundan, 24 yıla kadar hapis cezası istendi.
İddianameye göre; Oğullarıyla birlikte Yaka Sokak'ta yaşayan Figen Bezmez, D,D.'nin kendisini evde istememesi üzerine otelde konaklamaya başladı. Bezmez, zaman zaman oğlunun yaşadığı eve gidip yemek ve temizlik işleri gibi ihtiyaçlarını giderdi. Kadının küçük oğlu E.D. ise gündüzleri annesinin yanına gittiği ve geceleri uyumak için ağabeyinin yanına geldiği kaydedildi.
16 yaşındaki D.D.'nin olaydan bir gün önce spor salonunda spor yaptığı sırada başının döndüğünü annesine söylemesi üzerine, annesi sağlık ocağına giderek kan tahlili yaptırma teklifinde bulundu. Teklifi kabul eden D.D., annesi ile birlikte sağlık ocağına gidip kan verdi. Tahlil sonuçlarına baktığında D Vitamini değerine bakılmadığını gören D.D., annesine kızıp bağırmaya başladı. Anne Bezmez, bunun üzerine tekrar sağlık ocağına gittikten sonra oğlunu telefonla arayarak kan değerleri arasında D vitaminine bakılmadığını söyledi. Öfkeye dönen D.D.'nin "Sen benden boş yere 4 tüp kan aldırdın, ben de senden 4 tüp kanını akıtacağım, eve gel" dediği belirtildi. Oğlunun durumundan endişelene Bezmez, otele gelip küçük oğlu E.D. ve otel çalışanı bir kadınla oğlunun yaşadığı eve gitti.
ANNESİNİ BOĞAZINDAN BIÇAKLADI
İddianamede yer alan detayda, D.D. sadece annesi Bezmez'i eve aldı. D.D. daha sonra eve gelen annesini yumrukla darp etti ve evin kapısını kilitledi. Anne Bezmez'in ise, 'Kapıyı aç, kilitleme ne olursun, yapma oğlum özür dilerim' dediği belirtildi. O sırada otel çalışanı kadın ile küçük oğlu E.D. evin kapısını açmaya çalıştığı sırada kapı açıldı. Bezmez boğazı kesik halde dışarı çıktı ve evinin önüne yığılarak olay yerinde yaşamını yitirdiği belirtildi. İddianamede yer alan otopsi raporunda Bezmez'in boyun bölgesinde 4, 7 ve 15 santimetre olmak üzere 3 farklı kesinin olduğu belirtildi. İddianamede ayrıca, D.D.'nin emniyette suçunu kabul ettiği tutuklama safhasında çıkarıldığı mahkemede susma hakkını kullandığı ortaya çıktı.