Ortaca'da Kısa Mola Merkezi ve Gündüz Bakımevi açıldı
Muğla Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Ortaca'da Kısa Mola Merkezi ve Gündüz Bakımevi açılışlarını gerçekleştirerek, engelli bireylerin ailelerine ve çocuklara yönelik önemli bir hizmet sundu. Başkan Ahmet Aras, "Daha eşit, daha mutlu, daha özgür bir Muğla için yatırımlarımıza devam ediyoruz" dedi. Ortaca'daki yeni tesisle birlikte, Kısa Mola Merkezleri'nin sayısı 8'e, Gündüz Bakımevlerinin sayısı ise 4'e yükseldi.
Haber Merkezi
Muğla Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Ortaca'da Kısa Mola Merkezi ve Gündüz Bakımevi açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ev sahipliği yaparken, Ortaca Belediye Başkanı Evren Tezcan, Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, Köyceğiz Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve CHP İl Başkanı Zekican Balcı da katıldı.
KISA MOLA MERKEZLERİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVLERİ SAYISI ARTIYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, seçim sürecinde verdikleri sözleri yerine getirmeye devam ettiklerini belirterek, "Muğla genelinde Kısa Mola Merkezleri ve Gündüz Bakımevlerinin sayısını artırıyoruz" dedi. Ortaca'daki yeni tesisle birlikte, Kısa Mola Merkezleri'nin sayısı 8'e, Gündüz Bakımevlerinin sayısı ise 4'e yükseldi.
Kısa Mola Merkezleri, engelli bireylerin ailelerine destek sağlamayı hedefliyor. Bu projeye, Menteşe, Milas, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Datça ve Yatağan ilçelerinin ardından Ortaca ilçesi de dahil oldu. Ayrıca Dalaman'da da yeni bir Kısa Mola Merkezi açılması için çalışmalar devam ediyor.
Gündüz Bakımevi hizmeti ise Menteşe, Fethiye ve Yatağan'dan sonra Ortaca'da başlatıldı. Seydikemer'de yapılacak yeni bir Gündüz Bakımevi ile okul öncesi çocuklar için sunulan eğitim ve bakım hizmetleri daha da genişleyecek.
OLGU YARAŞ: "KISA MOLA MERKEZİ AİLELER İÇİN BİR NEFES"
Ortaca Tüm Engelliler Derneği Başkanı Olgu Yaraş, Kısa Mola Merkezi'nin engelli bireylerin aileleri için büyük bir destek olduğunu belirterek, "Bu merkez, aileler için bir nefes, çocuklar için ise sosyalleşme alanıdır" dedi.
HAYEL TOPÇU: "ÇOCUKLARIMIZ İÇİN GÜVENLİ VE DÜZENLİ BİR ALAN"
Kısa Mola Merkezlerinden yararlanan engelli ailelerini temsilen konuşan Hayel Topçu, "Çocuklarımız için güvenli ve düzenli bir alan yaratıldığı için çok memnunuz" ifadelerini kullandı.
ASLI YILMAZ: "ÇOCUKLARIMIZ EMİN ELLERDE"
Ortaca Emin Eller Gündüz Bakımevi öğrencisinin velisi Aslı Yılmaz ise, "Artık biliyoruz ki çocuklarımız emin ellerde olacak. Bu merkez biz anne ve babalar için büyük bir rahatlık sağladı" dedi.
EVREN TEZCAN: "AHMET BAŞKANIMIZ VERDİĞİ SÖZLERİ YERİNE GETİRİYOR"
Ortaca Belediye Başkanı Evren Tezcan, "Ahmet Başkanımız verdiği sözleri tek tek yerine getiriyor. Küçükşehir-büyükşehir ayrımı yapmadan her zaman yanımızda. Bu güzel tesis Ortaca'mıza hayırlı olsun" diye konuştu.
BAŞKAN ARAS: "DAHA EŞİT, DAHA MUTLU, DAHA ÖZGÜR BİR MUĞLA İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 23 Nisan'ın anlamına dikkat çekerek, "Egemenliğimizin simgesi TBMM'nin 105. kuruluş yıl dönümünü ve Ata'mızın çocuklara armağan ettiği 23 Nisan'ı kutluyorum. Ortaca'ya kazandırdığımız Kısa Mola Merkezi ve Gündüz Bakımevi'nin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Muğla'nın her köşesinde ayrım gözetmeden yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu merkezler hem ailelere hem de çocuklara fayda sağlayacak. Hep birlikte daha eşit, daha mutlu, daha özgür bir Muğla'yı inşa edeceğiz" dedi.