Askıda kurutulan sebzelere yurt içi ve yurt dışından yoğun talep

Askıda kurutulan sebzelere yurt içi ve yurt dışından yoğun talep

Muğla'nın Menteşe ilçesinde manavlar, yaz sonundan itibaren geleneksel yöntemlerle askıya dizdikleri kışlık sebzeleri kurutarak hem yurt içinden hem de yurt dışından yoğun talep görüyor.

Kapalı pazar yerinin çatısından sarkan biber, patlıcan ve bamya gibi sebzeler, nem oranının düşük olduğu dönemlerde doğal yöntemle kurutuluyor. Ağustos ayında başlayan ve Eylül ayı sonuna kadar devam eden kurutma süreci, esnaf için ek gelir kaynağı oluşturuyor.

Manav Ayşegül Kara, "Nemli ortamlarda kurutulamayan sebzeler burada sorunsuz şekilde kuruyor. Türkiye'nin her yerinden alıcılarımız var, yurt dışına da kargoyla gönderiyoruz. Ürünleri sadece iğne ve iplikle saplarından dizerek askıya asıyoruz" dedi.

Menteşe'deki bu geleneksel yöntem, hem yöresel üretimi destekliyor hem de müşterilere doğal ve lezzetli kışlık sebzeler sunuyor.

İHA

 

 


DİĞER HABERLER