Başkan Aras Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı

Başkan Aras Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı 

Özel: "Tarihin akışını değiştirme fırsatı yakaladık"

31 Mart Yerel seçimlerinde seçilen tüm belediye başkanları, 20-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Yerel Yönetimler Çalıştayı için Ankara'da CHP Genel Merkezi'nde buluştu. Yerel yönetimler çalıştayına katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliğinin tüm Türkiye'yi kucaklayacağını, seçimde sevginin ve demokrasinin kazandığını belirtti. Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel ise, Yerel Yönetimler Çalıştayı'nın açılışında gerçekleştirdiği konuşmada, "Tarihin akışını değiştirme fırsatı yakaladık. Biz bunu bir zafer olarak görmüyoruz. Evet bir başarıdır, önemli bir başarıdır ama zafer değil görevdir. Görev önümüzdeki ilk seçimlerde parti iktidar olduğunda, bu iktidar değiştiğinde ancak zafere dönüşecektir" dedi.

Haber Merkezi

Yerel Yönetimler Çalıştayı CHP'li belediye başkanlarının Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir'i ziyareti ile başladı. Yerel Yönetimler Çalıştayı'nın ilk günü Genel Başkan Özgür Özel'in, Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı Gökan Zeybek'in konuşmaları ile devam etti. Daha sonra Genel Merkez, Belediyeler, İl örgütleri arasında çalışma dinamiklerinin tartışılması, Geçmişten Geleceğe CHP Belediyeciliği, Uzmanların gözünden Yeni dönem Türkiye Siyaseti ve CHP Belediyeciliği oturumları ile çalıştayın ilk günü tamamlandı. Çalıştayın ikinci günü de Genel Başkan Özgür Özel'in kapanış konuşması ile sona erdi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ile birlikte 409 Büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanının katıldığı Yerel Yönetimler Çalıştayı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinde büyük başarı elde ettiklerini, bu başarıda Türkiye ittifakı birlikteliğinin önemli olduğunu söyledi. CHP'li belediyelerin örnek projelerle vatandaşlara 5 yıl hizmet edeceğini söyleyen Özgür Özel Mor Bayrak projesini de ilk defa açıkladı.

"TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİRME FIRSATI YAKALADIK"

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Yerel Yönetimler Çalıştayının açılışında gerçekleştirdiği konuşmada, "Tarihin akışını değiştirme fırsatı yakaladık. Biz bunu bir zafer olarak görmüyoruz. Evet bir başarıdır, önemli bir başarıdır ama zafer değil görevdir. Görev önümüzdeki ilk seçimlerde parti iktidar olduğunda, bu iktidar değiştiğinde ancak zafere dönüşecektir. Elimizde belediyeleri yönetme, rantı yönetme, gençleri ve kendi evlatlarımızı, yakınlarımızı birtakım makamlara getirme, yandaşlarımızı zengin etme fırsatı yakalamadık arkadaşlar. Biz tarihin akışını değiştirme fırsatını yakaladık. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Cumhuriyetin tarihini yeniden yazma fırsatını yakaladık. Bu yüzden sadece partimizle, sadece biz bize, sadece yetkiyi aldık, biz yönetiriz değil. Yetkiyi kimden aldığımızı biliyoruz. Bir kredi açılmıştır, açılan kredi tüketelim diye verilmiş, tüketici kredisi değildir. Açılan kredi bir yatırımcı kredisidir. Aynen bir bankanın, bir firmaya açtığı yatırımcı kredisi gibi. Yatırım için Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmıştır seçmen. 4 yıl bakacağım demiştir, nasıl yöneteceksiniz. 4 yıl bakacağım, dediğinizi yapacak mısınız?" ifadesini kullandı.

"AYAĞA KALKIN VE BU ÜLKEYİ KURTARIN"

Özel konuşmasının son bölümünde şu ifadelere yer verdi: "Sizler bu partinin değil bu ülkenin hatta bu ülke gibi otoriter, popülist rejimlerde git gide otoriterleşen, haklarını kaybeden, yoksullaşan, ezilen ve sesini duyuramayan milyonların ve gözünü Türkiye'ye dikmiş acaba başaracaklar mı diyen başka mazlum milletlerin dahi ümidisiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 100 yıl önce arkadaşları ile beraber önce bu toprakları kurtardı, sonra bütün mazlum milletlere örnek oldu. Dünyaya büyük bir gerileme yaşatan, birbirlerini çok seven ama milletlerinin burnundan getiren otoriter, popülist liderlere karşı ilk büyük başarıyı, bu seçimde Türkiye'de sizlerin emekleri ile yaşatıp, duyduklarımız, gördüklerimiz, Türkiye'nin başarısının küresel bir ayağa kalkışa, popülist sağcı liderlerin yaşattığı büyük gerilemeleri durdurmaya, hep beraber ilerici adımlara umut olduğunu ve bizden ilham almak için herkesin gözünün Türkiye'de olduğunu bilin. 100 yıl önce başardık, yine başaracağız. Siz bu partiyi tercih etmekte, adayı olmakta, ne imkanları elinizin tersiyle ittiğinizi hepimiz biliyoruz. Bundan sonra da ahlaksız teklifler, şantajlar olacaktır. Bambaşka baskılar olacaktır. Siz milletimizden aldığınız güç ve her birinizin her türlü zor şartta, her türlü zorlukta, tüm zorluklar kendisine hatırlandığında birisinin ne dediğini hatırlayın. O birisi karşınızdadır. Siz onun belediye başkanlarısınız. Her zorluğa karşı inatla, azim ve kararlılıkla dik durmuş bir liderin partisinin şimdi milletimizin görev getirdiği 408 kahramana sesleniyorum. Hadi, ayağa kalkın. Bu işi başarın. Milletimiz, partimiz, ben size güveniyorum. Ayağa kalkın ve bu ülkeyi kurtarın."

 

 

DİĞER HABERLER