Başkan Gürün: "Kasada gelecek dönem için 350-400 milyon para bıraktık"

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Ören İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin açılış töreni Başkan Dr. Osman Gürün'ün katılımıyla gerçekleştirildi. Temel atma töreninde konuşan Başkan Gürün, şuan 2 Milyar 300 Milyon TL'lik yatırımın devam ettiğini, bunların tamamının parasının hazır olduğunu ve kasada gelecek dönem için 350-400 Milyon TL dolaylarında para bıraktıklarını söyledi.

Haber Merkezi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Ören Mahallesi'nde 115 Milyon TL yatırımla başlatılan Ören İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin temel atma töreni yapıldı. Başkan Dr. Osman Gürün'ün katılımıyla gerçekleştirilen tesis Ören'in 2039 nüfusuna göre 4.000 m3/gün olarak planlandı. 20 bin nüfusun arıtma ihtiyacını giderebilecek olan tesisi İleri Biyolojik arıtma yapabilecek. Açılış törenine Başkan Dr. Osman Gürün'ün yanı sıra Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Belediye Başkan Adayı Fevzi Topuz, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Gürün, "Şuan 2 Milyar 300 Milyon TL'lik yatırım devam ediyor. Bu paranın tamamı hazır ve gelecek dönem için herhangi bir borç bırakmıyoruz. Ahmet Başkanıma da kasada en az 350-400 Milyon TL'lik bir para bırakıyoruz. Şuan biz su kayıp kaçağının önlenmesi ve güneşten elektrik üretmek için 63,5 Milyon EURO hemen kredi alabiliyoruz. Ancak Cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 yılından bu yana onay çıkmadı. Biz finans olarak çok güçlü bir yapıya sahibiz. FİTCH sekizinci defa AAA notu verdi belediyemize. Buna rağmen maalesef krediyi kullanıp bu yatırımları hayata geçiremiyoruz. Birçok projeyi kendi kaynaklarımızla yaptık. Geriye dönüp bakınca 13 İlçede çok önemli yatırımlar yapmışız ve bunlar bizlere çok keyif veriyor. Çok şükür kimsenin başını öne eğdirmedik" diye konuştu.

 

DİĞER HABERLER