MUSKİ tarafından Bodrum'daki iddialara yönelik açıklama

 

Kamuoyunda Bodrum Yalıkavak Mahallesinde atıksuyun denize aktığına dair iddialara yönelik MUSKİ tarafından açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Yalıkavak Atıksu Arıtma Tesisi 2008 yılında günde 30 bin kişiye hizmet verebilecek şekilde inşaa edilmiştir. 17 Mart 2009 tarihinde T.C Çevre ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 21. Bölge Müdürlüğü yazısına istinaden bu atıksu arıtma tesisinde arıtılan su kuru dereye deşarj edilmektedir. Ayrıca Tesisin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından alınmış 27 Temmuz 2025 tarihine kadar geçerli "Atıksu Deşarjı'' konulu Çevre İzin Belgesi bulunmaktadır.   Tesisite arıtılan suyun izlenmesi için 2021 yılında SAİS kabini kurulmuştur. Bu sistem sayesinde Yalıkavak Atıksu Arıtma Tesisinde arıttığımız su Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından anlık olarak izlenmektedir. Belirtmiş olduğumuz gibi tesiste arıtılan su denize değil Bakanlık tarafından gösterilen dereye deşarj edilmektedir.

YALIKAVAK -ORTAKENT YOLU KARAYOLLARINA AİT

Yine bu iddiaların yanı sıra basında Bodrum Yalıkavak - Ortakent yolunun yerel yönetimler tarafından yapılmadığına dair birtakım söylemler yer almıştır. Belirtmek isteriz ki bahse konu olan yol Muğla Büyükşehir Belediyesi veya Bodrum Belediyesi yetkisinde değil Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluk alanındadır. Bu yol özellikle turizm sezonunda sıklıkla kullanılan, yerli ve yabancı turistlerin seyahat ettiği bir güzergâhta yer almaktadır. Yolun bozuk olduğu ve ilgili kurum tarafından yenilenmesi gerektiği konusunda bizlerde hem fikir olduğumuzu belirtmek isteriz" ifadeleri kullanıldı.

DİĞER HABERLER