Büyükşehir'den yangın uyarısı: "Basit önlemlerle felaketleri önleyebiliriz"

 

Büyükşehir'den yangın uyarısı: "Basit önlemlerle felaketleri önleyebiliriz"

Aşırı sıcaklarla birlikte yangın riski artıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, ev ve iş yerlerinde kullanılan elektrikli cihazlara dikkat edilmesi gerektiğini vurgularken, Başkan Ahmet Aras da vatandaşları önlem almaya çağırdı.

Haber Merkezi

Muğla'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları hem insan sağlığını hem de yangın riskini artırıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından yapılan açıklamada, özellikle elektrikli cihazların kullanımında dikkatli olunması gerektiği belirtilerek, aynı prize birden fazla cihaz takılmaması, elektrik tesisatlarının kontrol edilmesi ve çevre temizliğine dikkat edilmesi gerektiği bildirildi.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ise, "Sıcaklıklar rekor kırıyor, yangın riski artıyor. Kırsalda tanker ve duman dedektörü dağıtımımız sürüyor. Vatandaşlarımızdan da daha dikkatli olmalarını istiyoruz" dedi. Eskişehir'de yaşanan orman yangınında hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anan Aras, alınacak küçük önlemlerin büyük yangınların önüne geçebileceğini vurguladı.


DİĞER HABERLER