Ege Bölgesi, Nisan yağışlarında rekor kırdı: Muğla'da son 28 yılın zirvesi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı 2025 yılı Nisan ayı raporu, Ege Bölgesi'nde uzun yıllardır görülmemiş yağış artışlarını ortaya koydu. Özellikle Muğla, Aydın ve Denizli'de son 28 yılın en yüksek nisan ayı yağışı ölçülürken; Afyonkarahisar ve Uşak'ta da son 22 yılın rekorları kırıldı.
Ege Bölgesi genelinde nisan ayı yağışları, 1991-2020 uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 53 oranında artış gösterdi. Geçtiğimiz yılın nisan ayına kıyasla ise bu artış yüzde 100'ü aşarak dikkat çekici boyutlara ulaştı. Bölgenin birçok noktasında metrekareye düşen yağış miktarı 80 kilogramın üzerine çıktı.
Yağış rekorlarına karşın Ege Bölgesi'nde sıcaklıklar genel olarak mevsim normalleri civarında gerçekleşti. Bölgede uzun yıllar ortalaması olan 14,1 derece, bu yıl 13,8 derece olarak ölçüldü. Bu da hava sıcaklıklarının nisan ayında geçmiş yıllara göre biraz daha serin geçtiğini gösterdi.
Haber Merkezi