Emek ve Demokrasi güçlerinden 1 Mayıs'a davet

Emek ve Demokrasi güçlerinden 1 Mayıs'a davet

Muğla Sınırsızlık Meydanı'nda 1 Mayıs tertip komitesinin çağrısıyla basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamaya DİSK, KESK, TMMOB, TTB, Tüm Emekli Sen, EMEP, DEM Parti, SYKP, TİP ve SOL Parti katıldı. Açıklamada, "Herkesi 1 Mayıs'ta meydanlara çıkmaya, yeni bir başlangıç ve umutlu bir gelecek için kortejlerde omuz omuza olmaya davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Haber Merkezi

Kitle adına çağrı metnini Tabip Odası Muğla Şube Başkanı Dr. Cafer Şahin okudu. Açıklamasında "1 Mayıs işçi bayramını bu yıl çok önemli bir tarihsel eşikte kutlayacağız" diyen Şahin, yıllardır artarak devam eden ekonomik krizin etkilerinin artık neredeyse zirve yaptığı, sömürünün alabildiğine derinleştiği söyledi.

"İktidarın süslü yalanlarının, çıplak gerçeğin üstünü örtmesine izin veremeyiz" diyen Şahin şöyle devam etti: "İliklerimize kadar hissettiğimiz yakıcı sorunlarımızı ve bunun altında yatan nedenleri, kazanılmış haklarımızın özgürce kullanımı, yeni ve zaruri taleplerimizi, emekçilerin, ezilenlerin, yoksulların sesini hep bir ağızdan dile getirmek zorundayız. Ülkemize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek, geleceğe olan umudumuzu birlikte büyütmek için tüm herkesi 1 Mayıs'ta meydanlara çıkmaya, yeni bir başlangıç ve umutlu bir gelecek için kortejlerde omuz omuza olmaya davet ediyoruz."

Açıklamanın ardından, Menteşe semt pazarında bütün katılımcılar ile ortak 1 Mayıs çağrı bildirilerinin dağıtımı yapıldı.

DİĞER HABERLER