Kanser hastalarının sesi olan Youtuber hayatını kaybetti
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kanser tedavisi gören Youtuber Dilara Bakan, geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sesini duyurmaya çalışmış, Muğla'daki tüm kanser hastalarının mağduriyetini dile getirdiği bir video çekerek hastaneye radyoloji cihazı talep etmişti. Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören Bakan'ın hayatını kaybettiğini oğlu sosyal medya hesabından duyurdu.
Altar Zeyhan
Bakan, çektiği video ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya şöyle seslenmişti: "Bakanım, ben kendim için özel bir şey istemiyorum. Hayatım boyunca özel bir şey istemedim. Ben son evre kanser hastasıyım. 6 yıldır bununla uğraşıyorum. Muğla'da çok büyük sağlık sıkıntısı var. Keşke buraya gelebilseniz. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni burada görebilseniz. Şikayetleri dinleyebilseniz. Keşke sizinle tanışabilsem. Benim sizden tek bir isteğim var. 6 ayda bir hastane kurulabiliyorsa ihaleyle. Bence 3 ayda da bu Radyasyon Merkezi Ped CT cihazı hepsi konulabilir diye düşünüyorum. Bunları ölmeden önce görmek istiyorum. Allah bilir ama sona yaklaştığımı hissettiğim için lütfen yardım edin."
"BEN GÜLEREK ÖLECEĞİM"
Bakan, 2021 yılında bir gazeteye verdiği röportaj da ise "O kadar çok şey yaşayıp gördüm ki 'keşke'm olmayacak. YouTube yayınlarımda birçok insana umut olduğumu gördüm. Güzel bir şey yaptığımı düşünüyorum. "Ben gülerek öleceğim" diyorum, ölmek kötü bir şey değil bana göre. Sanki 'oraya' gittiğimde her şey çok güzel olacakmış gibi geliyor. Çok yaşamak umurumda değil. 90 yaşına kadar yaşamak istemem" ifadelerini kullanmıştı.