Marmaris'te derenin kötü kokusu ve kirliliği vatandaşı isyan ettirdi
Muğla'nın Marmaris ilçesi Siteler Mahallesi'nde bulunan dere, hem kötü kokusu hem de kirliliğiyle çevre sakinlerinin tepkisine yol açtı. Mahalle halkı, yaz-kış değişmeyen bu görüntüye karşı yetkililerden kalıcı çözüm bekliyor.
Vatandaşlar, özellikle sıcak havalarda derenin yaydığı kokunun dayanılmaz hale geldiğini belirterek, çevre sağlığının da tehdit altında olduğunu söylüyor. "Her yıl aynı manzara, aynı koku. Bu görüntü Marmaris'e hiç yakışmıyor" diyen mahalle sakinleri, sorunun görmezden gelinmemesi gerektiğini vurguladı.
Derenin bakım ve temizliğinden sorumlu olan Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı MUSKİ ekiplerine seslenen vatandaşlar, geçici müdahaleler yerine kalıcı bir çözüm istiyor. Bölge halkı, bu tür sorunların Marmaris gibi bir turizm kentinde yaşanmaması gerektiğini belirterek, "Artık bu soruna bir son verilsin" çağrısında bulundu.
İHA