Milas'ta su fiyatlarına zam yapıldı

 

 

Milas'ta su fiyatlarına zam yapıldı

Milas Belediye Meclisi, belediye bünyesinde satışı yapılan pet su, bardak su ve damacana fiyatlarına zam yaptı. 6 Ocak 2026 tarihli ve 2026/13 sayılı karar doğrultusunda, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü gelir tarifesi bütçe komisyonuna havale edildi. Komisyon, aynı gün toplanarak yeni fiyat tarifelerini belirledi.

Yeni fiyatlara göre, 130 ml bardak su (120'li) 70 TL + KDV, 200 ml bardak su (72'li) 60 TL + KDV, 250 ml bardak su (72'li) 70 TL + KDV oldu. Pet su fiyatları ise 0.33 litre (24'lü) 58 TL + KDV, 0.50 litre (12'li) 30 TL + KDV, 1 litre (6'lı) 30 TL + KDV, 1.5 litre (6'lı) 33 TL + KDV, 5 litre (4'lü) 60 TL + KDV olarak belirlendi. 19 litre damacana su ise 32 TL + KDV'den satılacak.

Plan ve bütçe komisyon raporunda bayiler için yeni bir satış kotası da getirildi. Buna göre bayilerin yıllık en az 150 bin litre su satın alması şartı aranacak; bu miktarı karşılamayan bayilik sözleşmeleri iptal edilebilecek.

Hazırlanan plan ve bütçe komisyon raporu, Milas Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edilerek yürürlüğe girdi.

İHA

 

DİĞER HABERLER