Muğla Turizm Araştırma ve Strateji Geliştirme Platformu kuruluyor

 

Yerel seçimden önce sürekli olarak Muğla'nın gelişimi için her kurumla işbirliğine hazır olduğunu belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, başkanlık binasında Muğla Turizm Araştırma ve Strateji Geliştirme Platformu'nun kurulacağını açıkladı. Aras, platformun Muğla'nın turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için belediye ve merkezi yönetime danışmanlık yapacağını söyledi.

Aras, "Bugün Muğla'daki Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği başkanlarını ağırladık. Muğla'nın turizmle ilgili avantajlarını, problemlerini konuştuk. Muğla'da bir turizm platformu oluşturuyoruz. Sektör, oda temsilcileri, üniversitemiz ve turizm profesyonelleri ile birlikte çalışma yapacağız. Platformumuz, turizm açısında bizlere danışmanlık yapacak" dedi.

Başkan Aras, "Platformun koordinatörlüğünü eski İzmir vali yardımcısı, yine eski Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdürü, şuan Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Cumhur Güven Taşbaşı yürütecek. Kaybedecek zamanımız yok. Bir an önce platformu oluşturarak çalışmaya başlayacağız. Özellikle deniz, kum ve güneşin yanında kültür, spor, sağlık turizmi gibi çok yönlü bir alanda çalışma yürüteceğiz. Platformun tespitlerini masaya yatırıp çözeceğiz. Merkezi yönetim de üzerine düşen görevi yapacak. Birlikte karar vereceğiz" diye konuştu.

Aras, "Muğlamız bir bütün ve birlikte yöneteceğimizi sürekli söyledik. Muğlamızın tüm ilçelerinin aynı anda yurt dışında tanıtılmasına yönelik bir yöntem geliştireceğiz. Sektörün uygun gördüğü fuarlardan yer kiralayacağız. Muğla, yurt dışında bir bütün olarak tanıtılacak. Fuarda tüm ilçelerimizin bir arada görülmesini istiyoruz" diye konuştu.

Altar Zeyhan

 

DİĞER HABERLER