Muğla Tip1 Diyabetliler Derneği tarafından, 18 yaş altındaki tip 1 diyabet hastası çocuklar için sensörlü glikoz izlem cihazlarının, Sosyal Güvenlik Kurumunca geri ödeme kapsamına alınması sonrası teşekkür mesajı yayımlandı.
Haber Merkezi
Dernek Başkanı Neşe Şahin, paylaştığı mesajında, "Sayın Cumhurbaşkanımız kabine toplantısında deri altı sürekli şeker ölçüm cihazlarının (sensörlerin) 2-18 yaş arasındaki tip1 diyabetli çocuklar için SUT kapsamına alındığını duyurmasıyla tip1 diyabetli çocuklarımıza müjdeyi vermiştir. Bu karar çocuklarımızın sağlıklı gelişebilmesi için önemli bir aşamadır. Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanlığımıza çocuklarımız ve ailelerimiz için hayati önem taşıyan bu karar için şükranlarımızı sunuyoruz. Derneğimizin kuruluşundan bugüne ailelerimizle, diğer diyabet dernekleriyle ve gönüllülerimizle verdiğimiz mücadelenin ilk karşılığını almış bulunuyoruz.
Bu mücadelimizi verirken aslında Muğla'da yaşayan tip1 diyabetli çocuklarımız çok şanslıydı. Zira, 2022 yılından itibaren gerek Muğla Valiliğimiz, o dönemin Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Sayın Osman Toprakçı, gerekse Muğla Valiliği İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sayın Özden İşler ve son olarak 2024 yılında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras çocuklarımıza sahip çıkarak sensörleri çocuklarımıza ulaştırmışlardır. Büyükşehir Belediyemizin çocuklarımıza insülin pompasını almaya başlaması, çocuklarımızın sağlıklı büyümesi için hayati bir karardır. Minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.
Maalesef tip1 diyabet 18 yaşından sonra iyileşen bir sağlık sorunu değildir. Çocuklarımız için milat olan bu karardan sonraki beklentimiz ve mücadelemiz gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de zaruri olan sağlık teknolojilerinin yaş sınırı olmadan ücretsiz verilmesi olacaktır.
Tip1 diyabetli çocuklarımızın yüzünde GÜLÜCÜK olan herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.