Yatağan'da ölümden dönen pilot, Hırvatistan'da şehit oldu
Muğla'nın Yatağan ilçesinde Ağustos 2025'te yaşanan yangın söndürme uçağı kazasından yaralı olarak kurtulan pilot Hasan Bahar, Hırvatistan'da meydana gelen uçak kazasında şehit oldu.
Mustafa Altar Zeyhan
Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait Air Traktor AT-802 tipi yangın söndürme uçağı, bakım için Hırvatistan'da uçuş yaptığı sırada Senj kenti yakınlarında düştü. Kazanın ardından başlatılan arama çalışmalarında uçağın enkazına ulaşıldı ve pilot Hasan Bahar'ın şehit olduğu belirlendi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Uçağımızın enkazına ulaşıldı. Kahraman pilotumuz Hasan Bahar maalesef şehit olmuştur. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.
Hasan Bahar, Ağustos ayında Muğla'nın Yatağan ilçesinde gerçekleşen yangın söndürme uçağı kazasında ölümden dönmüş, yaralı olarak kurtulmuştu. O dönemde Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık tarafından hastanede ziyaret edilmişti.