Zeybekoğlu: "Geleceğimizi sorumsuzca ateşe atanlardan hesap soracağız"

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Marmaris yangınına yönelik basın açıklaması yaptı. Zeybekoğlu, "İktidardan, zamanı geldiğinde geleceğimizi sorumsuzca ateşe attığı için hesap soracağız" dedi.

Haber Merkezi

Zeybekoğlu şu ifadeleri kullandı: "Marmaris Yangını yüreklerimizi dağlayarak, canımızı acıtarak, 4. gününde devam ediyor. Yangının söndürülmesi için, cansiperane çalışan orman emekçilerine, başta Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Marmaris Belediyesi olmak üzere bütün ilçe Belediyelerinden katılan ekiplere , diğer illerden gelen ekiplere ve gönüllülere teşekkür ediyor, kazasız belasız bu mücadeleyi sonlandırmalarını diliyorum.

Geçen sene ülke tarihinin en büyük yangınlarından birini yaşayan bir ülkenin yangına müdahalede bu kadar aczi yet içerisinde olmasını anlamak mümkün değildir. Yangının sönmesi için herkes varını yoğunu ortaya koymuşken, yine de Marmaris Yangını 4. Gününde devam ediyorsa, esas sorumlusu iktidardır.

İktidar başta yangına müdahale kapasitesini arttırmaması, yeterli uçak ve gece görüşlü helikopter temin etmemesi olmak üzere; orman köylülerinden kadrolu orman işçisi istihdamı yapmaması, enerji nakil hatlarının denetimini becerememesi, Orman Genel Müdürlüğü'nde biriken deneyimi siyasi amaçlarla tasfiye etmesi ve THK'nın kapasitesini siyasi intikam nedeniyle kullanmaktan kaçması nedeniyle yangınların baş sorumlusudur.

Türkiye çok ağır bir ekonomik krizden geçiyor. Türkiye, aynı zamanda hukuk ve demokrasi krizi yaşıyor. Bir de bu süreçte, ortak geleceğimiz, gelecek kuşaklara bırakma borcumuzun olduğu en büyük değerimiz olan ormanlarımız yok oluyor.

Tek dileğimiz, kimsenin canının tehlikeye girmemesi ve hayvanların, bitkilerin daha çok zarar görmemesi, biran önce yangının sönmesidir.

Herkesin içi rahat olsun. İktidardan, zamanı geldiğinde geleceğimizi sorumsuzca ateşe attığı için hesap soracağız."

 

DİĞER HABERLER