Bodrum'da kabus sürüyor, bir patlama daha yaşandı

Devlet Su İşleri'nin (DSİ) yanlış boru döşemesinden kaynaklanan ve Bodrum'un kabusu haline gelen isale hattı patlakları vatandaşı tedirgin etmeye devam ediyor. 3 binden fazla patlamanın yaşandığı Bodrum'da bir patlama da Bitez Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. Patlama nedeniyle iş yerlerini su bastı, araçlar hasar gördü.

ZARARIN 50 MİLYON LİRA OLDUĞU AÇIKLANMIŞTI

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Ağustos ayında yaptığı açıklamada, "Hatlarda 3 binin üzerinde patlak meydana gelmesi nedeniyle 6 milyon metreküp su boşa akmış, yaklaşık 50 milyon TL zarar edilmiş, haftalarca iş kaybı yaşanmıştır. Biz bu hatların yapılırken hatalı olarak yapıldığını, araziye uygun olmadığını ve boru tipinin yanlış olduğuna dair hazırladığımız bir rapor ile hatları teslim alamayacağımızı sorumluları tarafından değiştirilmesi gerektiğini söyledik. 02.12.2020 tarihinde de devam eden dava sonucunda atanan bilirkişi, hatların kusurlu olduğunu belirten bir rapor hazırlamış ve kurumumuzu haklı bulmuştur" demişti.

"BİRİNİN ÖLMESİ Mİ GEREKİYOR"

Bölgede işletmesi bulunan Naile Zırıh, bu patlamalardan bıktıklarını ifade ederek şöyle dedi: "Sabah yatakta yatıyorduk, benim elemanlarım erken geliyorlar. Allah'tan ki çocukların geliş saatine denk gelmemiş. Demirler yamulmuş. Asfalt parçaları elemanların üzerine gelse can kaybı yaşanacak. Yine şükrediyoruz ama illa birinin ölmesi mi lazım. Biz de bıktık. Herkese çıktık, her kapıyı çaldık. Duymuyorlar, görmüyorlar. Bu milli servet, milli servete, devlete, millete yük. Yazıktır, günahtır. İnsanlar asfalt döküp atmaya yetişemiyor. Geçen hafta patladı. Bir haftada üç kez yol patlar mı? Ekipler bugün asfalt atacaklardı, yine patladı. Hiçbir şekilde kimseye şikayette bulunmadık, dava açmadık. Ama artık biz geçmiş olsun denilmesinden de şikayetinden de bıktık."

İHA

DİĞER HABERLER