Çimento fabrikası davasında bilirkişi raporuyla ilgili dikkat çeken iddia

 

 

Çimento fabrikası davasında bilirkişi raporuyla ilgili dikkat çeken iddia

Muğla’da iki kez mahkeme kararıyla iptal edilen Bayır-Deştin Entegre Çimento Fabrikası projesine verilen üçüncü ÇED Olumlu kararına karşı açılan davada hazırlanan bilirkişi raporuyla ilgili dikkat çeken bir iddia gündeme geldi.

Dokuz kişilik bilirkişi heyetinin projeyi sekiz uzmanlık alanında uygun ve olumlu değerlendirdiği 87 sayfalık raporun, UYAP üzerinden edinilen nüshalarının dijital künyesinde bilirkişi heyetinde yer almayan ve projenin ÇED raporundaki Ek-13’ü hazırlayan Remzi Seyfioğlu’nun adının bulunduğu ileri sürüldü.

Raporda ayrıca şirket ve Bakanlık savunmalarında yer alan bazı teknik değerlendirmelerin kullanıldığı iddia edildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi, bilirkişi raporuna itiraz ederek raporun hazırlanma süreci ve içeriğiyle ilgili suç duyurusunda bulundu. Bayır-Deştin Çimento Fabrikası projesine ilişkin yargı süreci devam ederken, bilirkişi raporunun hazırlanma şekli ve içeriği üzerinden yaşanan tartışmalar da sürüyor.

Haber Merkezi

 

DİĞER HABERLER