Ergun: "Maden işçilerini mağdur etmeyecek yöntemle, fosil yakıta bağlı enerji üretiminden vazgeçilmeli"

 

 

Ergun: "Maden işçilerini mağdur etmeyecek yöntemle, fosil yakıta bağlı enerji üretiminden vazgeçilmeli"

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Akbelen'deki maden sahasını genişletme çalışmaları ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) olağanüstü toplantısında İYİ Parti Grubu adına konuştu.

Ergun konuşmasında; bölgede daha önce de anayasa ve kanuna aykırı yönetmelik değişikliği ile zeytin ağaçlarının kesildiğini, bu konuda açtıkları dava ile hukuka aykırı idari işlemin yürütmesinin durdurulduğunu ve hukuk mücadelelerinin devam ettiğini vurguladı.

Bilimsel veriler ışığında, kömür madenciliğinin sebep olduğu hava kirliliği ve tarımsal üretime olan olumsuz etkilerinin, insan sağlığı açısından çok ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirten Ergun, yeşil dönüşüm ve yeşil enerji konularında hazırlanmış olan ulusal ve uluslararası düzenlemelerin artık bir an önce "uygulamaya dönüştürülmesi" gerektiğinin altını çizdi.

"İYİ Parti olarak yer üstündeki ve yer altındaki kaynaklarımızı ülkemizin zenginliği olarak gören ve bunları korumamız gerektiğine inanan bir bakış açısına sahibiz" diyen Ergun, bölgede kömür madenciliği ile geçimlerini sağlayan işçilerimizi ve ailelerini, sosyal ve ekonomik açıdan mağdur etmeyecek şekilde gerekli tedbirler alınarak; ülkemizin fosil yakıtlara bağlı enerji üretiminden bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında enerji politikalarında köklü bir değişiklik yapılarak, kaynak-etkin ve sürdürülebilir yöntemlerle enerji üretiminin sağlanması gerektiğini belirtti.

Haber Merkezi


DİĞER HABERLER