Marmaris'teki yangın kontrol altına alındı

Muğla'nın Marmaris ilçesi Yalancıboğaz mevkiinde Çarşamba günü öğlen saatlerinde çıkan orman yangını yaklaşık 20 saatin ardından kontrol altına alındı.

İHA

Marmaris Yalancıboğaz mevkiinde Çarşamba günü öğlen saat 12.36'da çıkan orman yangınına 14 helikopter ve 8 uçakla havadan, onlarca orman yangın söndürme aracı, belediyelerin itfaiye araçları ve yaklaşık bin kişilik personel ile karadan müdahale edildi. Gece boyunca karadan sürdürülen çalışmalara günün ağarması ile birlikte helikopter ve uçaklar da havadan destek vererek söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangında Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı 20 TOMA, jandarma ekipleri ve Aksaz Deniz Üs Komutanlığına bağlı ekipler ile yüzlerce gönüllü görev aldı. Yangın söndürme helikopterlerinin güvenli su alması için Marmaris Bölge Liman Başkanlığı'nın talimatı ile Sahil Güvenlik ekipleri deniz trafiğini emniyete aldı. Yoğun mücadele sonunda yangın yaklaşık 20 saatin ardından kontrol altına alındı.

GİRGİN: "GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLERİN SÖZLEŞMESİ 2 GÜN ÖNCE BİTTİĞİ İÇİN ŞUAN HAVADAN MÜDAHALE YAPILAMIYOR"

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Marmaris'teki yangınla ilgili yaptığı paylaşımda, "Saat 19.27 ve maalesef yangın devam ediyor.Havadan müdahale şu an itibari ile yapılamıyor. Tarım-Ornan İş sendikası yetkililerinden edindiğimiz bilgilere göre gece görüşlü yangın söndürme helikopterlerinin sözleşmesi 2 gün önce bittiği için gece müdahale imkanı bulunmuyor.Elimiz kolumuz, yüreğimiz yangın yeri bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER