Menteşe'de bisiklet derneklerinden protesto: "Artık yeter"

Muğla'nın Menteşe İlçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen kazada, otomobilin çarptığı bisikletli, emekli öğretmen Serdar Kaşıkara hayatını kaybetmişti. Kaşıkara'nın hayatını kaybettiği Düğerek Mahalle yolu üzerinde, Muğla Bisiklet Derneği ve Morpedal  Kadın Bisiklet Derneği  tarafından protesto gerçekleştirildi.

"BİSİKLET KAZALARI BİZE GÖRE CİNAYET"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Muğla Bisiklet Derneği ve Morpedal  Kadın Bisiklet Derneği olarak geçtiğimiz günlerde Serdar Levent Kaşıkara'nın bisikletine çarpan otomobil dolayısı ile hayatını kaybetmesi üzerine bugün burada tepki sürüşü yapmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Trafikte yaşanan bisiklet kazaları bizlere göre birer cinayettir. Çünkü her bisikletçi kazasının altında kural tanımaz, alkollü, emniyet şeridi ve hız sınırı kurallarını ihlal eden araç sürücüleri çıkmaktadır. Ülkemizde son yıllarda bisikletin kent yaşamında yerinin güçlendirilmesi için başta büyükşehirler olmak üzere  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı , İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve yerel yönetimlerin Ulaşım Daire Başkanlıklarının da proje bazlı çalışmaları bulunmaktadır.

"BİSİKLETLİ ÖLÜMLERİ SON BULSUN"

Birçok kentte kayda değer çalışmalar yapıldığı halde bisiklet, kent içi ulaşımda hak ettiği yeri halen bulamamıştır. Güvenli bisiklet yollarının  yetersizliği yanında, cezalar ve yaptırımlar da etkisiz kalmaktadır. Bizim gibi gönüllü STK kuruluşları elinden geldiğince bisikletli ölümlerinin son bulması için içtenlikle seslerini duyurmaya çalışmaları dışında mesele konu ile ilgili tüm kamu kuruluşlarının üstünde durması gereken önemdedir. Bisikletli ölümlerinin son bulması için konu ile ilgili yasal düzenlemeler gelmesini, kamuda farkındalık yaratılmasını tüm yerel yönetimlerden ve ilgili kuruluşlarından talep ediyoruz. Muğla  Bisiklet Derneği ve Morpedal Kadın Bisiklet Derneği olarak; Artık Yeter "Bisikletli Ölümleri Son Bulsun" diyoruz.

OLAY

Kaza, Muğla'nın Menteşe İlçesi 32 evlerin bulunduğu Düğerek yolu üzerinde geçtiğimiz günlerde meydana geldi. 48 JF 043 plakalı otomobil sürücüsü, emekli öğretmen bisikletli Serdar Kaşıkara'ya çarptı. Kazanın 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından bölgeye sağlık ve trafik ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Serdar Kaşıkara, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Altar Zeyhan

 

DİĞER HABERLER