Muğla'da eğitimcilerden müfredat tepkisi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan "Türkiye Yüzyıl Maarif Modeli" müfredatına Muğla'da eğitimciler tepki gösterdi. Eğitim Sen tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan protestoda, "Maarif modeli değil, mürit modeli ile gerici müfredat istemiyoruz" sloganları atıldı, basın açıklaması yapıldı.

Açıklamanın son bölümünde, "Çocuklarımızın eğitiminde telafisi güç olumsuzluklar yaratacak bu müfredat değişikliği kabul edilemez. Eğitim Sen olarak eğitim müfredatı olmaktan çok siyasal iktidarın siyasal-ideolojik hedeflerini gözeten, tek adam rejiminin yaratmaya çalıştığı toplum modelini temel alan, laiklik ve bilim karşıtı yeni müfredatı reddediyoruz.

Bireycilikle, milliyetçilikle, dini ve milli değerler ve rekabet ile yoğrulmuş, bilimsel, sanatsal, estetik açıdan sığ, büyük ölçüde dini kural ve referanslara dayanan bir dilin kullanıldığı yeni eğitim müfredatının çocuklarımıza/öğrencilerimize verebileceği hiçbir şey yoktur. Eğitim müfredatı, öğrencilere yaşamı bir bütün olarak kavramayı hedefleyen, çocuk ve gençlerin çok yönlü gelişimlerine hizmet edecek öğrenme yaşantılarını içeren laik ve bilimsel bir içerikte olmak zorundadır" ifadeleri kullanıldı.

Haber Merkezi

 

DİĞER HABERLER