Muğlalı Derin Bartan dünya şampiyonu oldu

Muğlalı Derin Bartan dünya şampiyonu oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesi Yalıkavak Mahallesi’nden yetişen milli yelkenci Derin Bartan, Danimarka’da düzenlenen ILCA 6 Dünya Gençler Şampiyonası’nda dünya şampiyonu oldu.

Haber Merkezi

11-19 Ağustos tarihleri arasında Aarhus kentinde düzenlenen şampiyonada 24 ülkeden 122 sporcu mücadele etti. Yalıkavak Yelken Kulübü’nün milli sporcusu Bartan, ILCA 6 U17 Kadınlar kategorisinde rakiplerini geride bırakarak altın madalyanın sahibi oldu.

Bu sonuçla kariyerindeki ikinci dünya şampiyonluğunu kazanan Bartan, Türk yelkenciliğinde önemli bir başarıya daha imza attı.

Yelkene 2016 yılında Yalıkavak Yelken Kulübü Yaz Okulu’nda başlayan Bartan, 2021’den itibaren Optimist sınıfında yarışlara katıldı. Genç sporcu kariyerinde 2025 ILCA 4 Kızlar Avrupa ve Dünya şampiyonluklarının yanı sıra 2026 ILCA 6 Avrupa ikinciliği elde etti.

Bartan’ın antrenörü Ercan Karagün, sporcusunun ILCA 6 sınıfında Türkiye’nin geleceği olduğunu belirterek, uzun vadeli hedeflerinin olimpiyatlar olduğunu söyledi. Karagün, Derin’in disiplini ve çalışma azmiyle Türk yelkenciliğine daha birçok başarı kazandıracağına inandığını ifade etti.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de Derin Bartan’ı ve başarısında emeği bulunan antrenörlerini, ailesini ve Yalıkavak Yelken Kulübü’nü tebrik etti.

Muğla’nın sahil kasabasından dünya şampiyonluğuna uzanan Bartan’ın başarısı, kentte ve Türk yelkenciliğinde büyük gurur yarattı.

DİĞER HABERLER