Muğlalı öğrenciler Türkiye ikincisi oldu

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl 16'ncısı düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda, Muğla Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaokul bölümü öğrencilerinin kimya alanında "Zeytin Karasuyunun Mermer Atıklarıyla Arıtılması ve Organik Gübre Eldesi" (Karmerat) adlı projeleri Türkiye 2'incisi oldu.

Öğrenciler Ayşe Nil Korkmaz, Berra Nazlı ve danışman öğretmenleri Şebnem Karacak Deren ödül almanın heyecanını ve coşkusunu hep birlikte yaşadılar.

Muğla'dan 3 projenin bölge birincisi olarak Türkiye finaline katıldığı yarışmada, Dalaman Cumhuriyet Ortaokulu, Bodrum'da özel bir okul ve Muğla Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaokul bölümü öğrencileri hazırladıkları araştırma projeleriyle Muğla'yı başarıyla temsil etti.

Öğrencilerin başarısından duyduğu mutluluğu ifade eden Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, "16. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması finallerinde elde ettikleri başarı ile bizleri gururlandıran öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Öğrencilerimizin içlerindeki cevheri ortaya çıkaran, araştırmacı ve yenilikçi yönlerini keşfetmelerini sağlayan değerli öğretmenlerimizi ve kıymetli ailelerini de canı gönülden tebrik ediyorum." dedi.

Haber Merkezi

 

DİĞER HABERLER