Muhtar Nejla Işık: "Üç gündür İkizköy Akbelen'de sular tamamen kesik"

 

 

Muhtar Nejla Işık: "Üç gündür İkizköy Akbelen'de sular tamamen kesik"

Akbelen Ormanı'nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı köylüler, 2019'dan bu yana mücadele ediyor. Dava süreci henüz devam ederken ağaç kıyımı başlamıştı. Madenin faaliyetleri de devam ediyor. Halkın sorunlarına, patlatılan dinamitler ve çıkan tozdan sonra şimdi de susuzluk eklendi.

İkizköy muhtarı Nejla Işık günlerdir yaşadıkları sorunu şöyle anlattı: "Geçen hafta da birkaç gün kesinti olmuştu, şimdi yeniden üç gündür İkizköy Akbelen'de sular tamamen kesik. Güttüğümüz hayvanlarımız susuz, evlerimiz susuz, çocuklarımız susuz, yaşlılarımız susuz. Maden şirketi suyun öncelikli kullanım hakkına sahip. Önce şirket kullanıyor, sonra yerleşim yerlerine gidiyor su. Şirketin su deposunun patladığı ve tamir edilmediği için suların hala kesik olduğu duyumlarını alıyoruz. Yetkililer günlerdir bir şey yapmıyorlar. Ne şirket, ne Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) ne de Devlet Su İşleri (DSİ) sorumluluğu üstlenmiyor. Herkes kulağının üstüne yatmış, zaten köyü satıp terk etmesini istedikleri köylülerin su sorununa çözüm bulmuyorlar. MUSKİ'ye bildirmemize rağmen sorun giderilmedi. Burada yatan hastalarımız var, öğrencilerimiz var. Bugün pazartesi, okulun ilk günü, öğrenciler temiz gitmek istedi, gidemedi. Yatalak hastaları olan vatandaşlar arıyor beni, 'Temel, öz bakım ihtiyaçlarımızı giderecek su yok' diye.

İnsanlar hafta sonu bahçe dikimi yaptı, sulayamadığı için fideleri kurudu. Beni muhtar seçtikleri için köylüye yapılan bir zulüm mü bu? Bu işin peşini bırakmayacağım. Biz niçin bu şirketin baskılarına göz yummak zorundayız? Su hakkı bizim en doğal hakkımız. İkizköylüler susuzluğa, İkizköylüler deprem şiddetindeki dinamitlere, İkizköylüler nefes alamayacakları toza mahkum ediliyor.

Haber Merkezi

 

 

DİĞER HABERLER