Şoför esnafına verilen ücretsiz taşıma desteği süresiz devam edecek

Şoför esnafına verilen ücretsiz taşıma  desteği süresiz devam edecek

 

Muğla'da 65 yaş üstü vatandaşlar ile toplam 17-18 meslek kolunun ücretsiz taşıma maliyeti 2023 yılında adeta krize dönüşmüş, devletin verdiği desteğin çok az olduğunu belirten şoför esnafı anahtar bırakacak duruma gelmişti.

Başkan Osman Gürün'ün talimatı ile kriz çözülmüş, şoförlerin ücretsiz taşıma maliyetleri Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmaya başlamıştı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Aras tarafından şoförleri rahatlatan uygulamanın devam edeceği açıklandı.

BAŞKAN ÖZER'DEN TEŞEKKÜR

Muğla Kamyoncu Otomobilci Şoförler ve Esnaf Odası Başkanı Arif Özer, "Sayın Dr. Osman Gürün zamanında 6 aylık meclis kararı ile başlanan desteğin devam edeceği müjdesini vermek istiyorum. Ahmet Aras ile seçimden önce yaptığımız görüşmelerde, bu desteğin süreceği sözünü kendisinden almıştık. Bugün gerçekleştirilen UKOME toplantısında şoför esnafımıza belediye tarafından verilen desteğin süresiz devam edeceği açıklandı" dedi.

ÖZEL TOPLU TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA SİSTEME GİRİŞ YAŞ ŞARTI 10' ÇIKARILDI

Özer, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "BB plaka adı altında Muğla ili genelinde faaliyet gösteren özel toplu taşıma araçlarının dönüşüm oranları, 2+1, 3+1, 4+1 oranları kooperatiflerin istekleri doğrultusunda tekrar revize edilecek. Muğla ili genelinde ticari taksi bekleme yerlerimiz, ilçe ilçe alt komisyon kurularak, taksici esnafı lehine belirlenecek. Ticari taksilerde uygulanmakta olan kademeli taksimetre tarifesi kalktı. Özel toplu taşıma araçlarının sisteme giriş yaş şartı 7'den 10'a çıkarıldı. İlimizde faaliyet gösteren S plakalı araçları, 2024 yılında turizm sektöründe çalışma izni verilmesi, 22.04.2024 ve 15.10.2024 tarihleri arası çalışma izinleri oy birliği ile UKOME kurulundan geçti.

KAMPÜS RİNG HATTI ÖĞRENCİLER İÇİN 1 LİRA OLDU

Toplu taşıma ücretlerinin fiyat güncellemesi, 20 kabul, 11 ret oy ile geçti. Okul servis ücretleri fiyat güncellemesi Ağustos ayı UKOME kuruluna bırakılmış olup, okullar açılmadan önce belirlenecektir. Taksimetre ücretlerinin güncellenmesi, 20 kabul 15 ret oyu ile geçmiştir. Bodrum, Datça Körmen feribot hattı fiyat güncellemesi 24 kabul 11 ret oy ile geçmiştir. Dalyan Çandır feribot hattı fiyat güncellemesi 23 kabul 12 ret oy ile geçmiştir. Kampüs ring ücretinin 1 lira olması, oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Esnafımızdan gelen diğer talepler alt komisyonlara havale edilmiştir."

DİĞER HABERLER