Atık alım filosu genişliyor: 5 yeni tekne göreve başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, deniz kirliliğiyle mücadele kapsamında atık alım filosunu güçlendiriyor. Gökova Körfezi, Göcek ve Dalaman koylarında görev yapan 8 atık alım teknesine 5 yeni tekne daha eklenerek denizlerdeki atık toplama kapasitesi artırılacak.

Belediyeye ait tekneler, atık yağ, sintine, pis su ve katı atıkları toplayarak deniz ekosisteminin korunmasına katkı sağlıyor. 2025 yılında Gökova, Göcek ve Dalaman koylarında 10 bini aşkın tekneye hizmet verilirken, bugüne kadar toplam 53 bin 762 tekneye ulaşılmış ve binlerce ton atık bertaraf edilmiş durumda.

Başkan Ahmet Aras, "Denizlerimizi korumak gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzdur. Filomuza 5 yeni tekne daha ekleyerek koylarımızı temiz tutmaya kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

Haber Merkezi

 

DİĞER HABERLER