Başkan Aras öğrenci ve öğretmenlerin ihtiyaçlarını dinledi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 2025-2026 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Menteşe ilçesindeki okulları ziyaret etti. Öğrencilerle yakından ilgilenen Aras, suluk hediye ederek hem çevre bilincine dikkat çekti hem de öğretmenlerin taleplerini dinledi.

İHA

Ziyaret kapsamında Kocamustafendi İlkokulu'na giden Başkan Aras'a öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Başkan Aras, öğrencilere çok kullanımlı suluklar hediye ederken, plastik atıkların azaltılması ve çevre dostu alışkanlıkların kazandırılması yönünde önemli mesajlar verdi.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Başkan Aras, yeni eğitim yılına ilişkin şunları söyledi: "Bu hafta eğitim-öğretim yılının ilk haftası. Hem okula yeni başlayan çocuklarımızı hem de diğer öğrencilerimizi görmek için merkezdeki okullarımızı ziyaret ediyoruz. Aynı zamanda okul yöneticileri ve öğretmenlerimizin ihtiyaçlarını yerinde dinliyoruz."

Başkan Aras, belediyenin geçtiğimiz yıl başlattığı projeye de değinerek, "Bazı okullarımıza sebiller yerleştirdik. Amacımız pet şişe kullanımını bitirmek, plastik tüketimini azaltmak ve çocuklarımızı su masrafından kurtarmak. Bu kapsamda hem sebil hem de suluk desteğimiz sürecek," dedi.

Ziyaret sırasında okul öğretmenleriyle de görüşen Aras, eğitimcilerin taleplerini not alarak çözüm üretme sözü verdi. Eğitim kurumlarının ihtiyaçlarının yerinde tespit edilmesinin önemine dikkat çeken Aras, belediye olarak eğitime destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

 

DİĞER HABERLER