Belediye meclisi onayladı: En sık kullanılan hat öğrencilere 1 lira oldu
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Haziran ayı meclis toplantısında Menteşe-Akyaka hattında öğrenci ulaşım ücretini 1 TL'ye indirdi. Mecliste oybirliğiyle kabul edilen karar, öğrencilerin sosyal yaşama daha aktif katılımını amaçlıyor. Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Öğrencilerimizin taleplerini dikkate alarak bu güzergâhta 1 TL uygulamasını başlatıyoruz" dedi. Yeni uygulama, indirimli ulaşım hakkı bulunan tüm öğrenciler için geçerli olacak. Ayrıca 1989-1999 yılları arasında Muğla Belediye Başkanlığı yapan Orhan Çakır'ın adı, Menteşe ilçesinde şehirlerarası otobüs terminali ile şehir merkezini birbirine bağlayan yola verildi.
Haber Merkezi
Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantısında öğrencilerin yoğun olarak kullandığı Menteşe-Akyaka güzergahındaki toplu taşıma ücretini 1 TL olarak belirledi. Meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul ettiği karar, özellikle öğrencilerin eğitim ve sosyal hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyor.
Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın gündeme getirdiği maddede, ilgili mevzuat kapsamında indirimli ulaşım hakkı bulunan öğrencilerin Menteşe-Akyaka hattında 1 TL ücretle seyahat etmesi kararlaştırıldı. Bu uygulamanın, öğrencilerin toplu taşıma hizmetlerinden daha uygun koşullarda faydalanmasını sağlayarak sosyal yaşama daha aktif katılımlarını desteklemesi bekleniyor.
Başkan Aras, karara ilişkin yaptığı açıklamada, "Muğla'mızda öğrencilerimize yönelik belirli güzergahlarda 1 TL ulaşım uygulamasını hayata geçirmiştik. Menteşe-Akyaka hattı, öğrencilerimizin en çok kullandığı güzergahlardan biri. Öğrencilerimizden gelen yoğun talep doğrultusunda bu hattı da kapsama aldık. Öğrencilerimizin hayatını kolaylaştırmak, eğitimlerine destek olmak ve sosyal yaşamlarına katkı sunmak önceliğimizdir" ifadelerini kullandı.
OTOGAR YOLUNA ORHAN ÇAKIR'IN ADI VERİLDİ
1989-1999 yılları arasında Muğla Belediye Başkanlığı yapan Orhan Çakır'ın adı, Menteşe ilçesinde şehirlerarası otobüs terminali ile şehir merkezini birbirine bağlayan yola verildi.
Toplantı öncesinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, henüz isimlendirilmemiş ve halk arasında farklı isimlerle anılan yaklaşık 1400 metre uzunluğundaki bu yolun "Orhan Çakır Bulvarı" olarak adlandırılması önergesini meclise sundu. Karar da oy birliğiyle kabul edildi.