Birlik Sağlık Sen Muğla İl Temsilcisi Abdullah Gül: "Bir anneyi hastanede yatan evladından ayırmak, hiçbir ahlaki değere sığmaz"
Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu ve Konfederasyona bağlı Birlik Sağlık Sen Muğla İl Temsilcisi Abdullah Gül, Muğla'da sağlık çalışanlarının refakat hakkının ihlal edildiğini belirterek Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'nü eleştirdi. Gül, "Düşünün ki bir bebek hastanede ateşler içinde yatarken en büyük şifacısı olduğu hemşire annesine, 'çocuğunun yanında olmak istiyorsan yıllık izin kullan' diyorlar. Hastanede yatan çocuğuna, eşine, annesine, babasına bakmak için yıllık izin kullanan sağlık personelimiz, izni bittiğinde ne yapacak. Siz de hiç mi evlat sevgisi yok ey sağlık müdürü" dedi.
Haber Merkezi
Birlik Sağlık Sen Muğla İl Temsilcisi Abdullah Gül şu açıklamayı yaptı: "Düşünün ki bir bebek hastanede ateşler içinde yatarken en büyük şifacısı olduğu hemşire anneye, çocuğunun yanında olmak istiyorsan yıllık izin kullan diyor. Eşiniz ameliyat mı oldu, eğer onun yanında refakatçi olmak istiyorsan yine yıllık izin kullan diyor. Bakmakla yükümlü olduğun anne ve babanızı söylemiyorum bile. Yıllık izniniz yoksa hastanede yatan bebeğin, eşin, annen, baban kendi başının çaresine baksın zihniyeti asla kabul edilemez. Oysaki, Devlet memurları tedavi yardımı ve giderleri yönetmeliğinin V. Bölüm 27. maddesinde açıkça " Yatakta tedavi edilenlerin, hastalıkları gereği yanlarında bir kimsenin bulundurulmasının zorunlu olduğu tedaviyi yapan sağlık kurumunun raporu ile belgelendiği takdirde, hastaya biri eşlik ettirilir" demesine rağmen. Üstelik 2024 Kasım ayında yönetmeliğe atıfla Muğla il sağlık müdürlüğüne başvurmamıza rağmen bu zulüm hala devam etmektedir. Personel başkanı ile durumla ilgili yaşanan mağduriyeti dile getirdiğimiz de " Ben karşıyım, annesi yerine babası baksın ikisi de sağlık çalışanı ise teyzesi baksın " cevabını veren zihniyetten ne beklenirdi ki? Üstelik ilimizde milli eğitim müdürlüğü bu haktan yararlanırken, başka il sağlık müdürlükleri bu hakkı çalışanına kullandırırken bir anneyi hastanede yatan evladından ayırma zulmü hiç bir ahlaki değere sığmadığı gibi genelgeleri de hiçe saymaktır."
"HER İŞİ BAKANLIĞA SORACAKSANIZ İL MÜDÜRLÜĞÜ NE İŞE YARAR?"
Yaşanan zulmün son bulması için verdiğimiz dilekçeye neredeyse dört ay sonra " Bakanlığa görüş sunduk, cevap gelsin size bilgi verelim " diye trajik komik bir cevap ancak iş bilmez bir yönetimden beklenir. Gerçi depremde yıkılır, içindeki insanlar ölür raporu olan Menteşe Devlet Hastanesi için ancak önlemi bakanlık talimatı ile alan bir yönetimden bahsedince bu cevap çokta garip karşılanmamalıdır. Buradan il Sağlık müdürüne soruyoruz, her işi bakanlığa soracaksanız il müdürlüğü ne işe yarar. Daire başkanınız bir mevzuatı yorumlamaktan aciz mi? Yoksa yetkisi mi yok? Menteşe Devlet Hastanesi için ilk görevinizi hatırlatma dilekçemizin üzerinden 14 ay sonra Sayın Bakanın talimatı ile yapabildiniz. Gerçi talimatın üzerinden 3 hafta geçmesine rağmen hala tam olarak bir önlem alınmış değil. Bu zulmün son bulması içinde artık ne kadar bekleriz zaman gösterecek. Sizin bu ışık hızındaki işlem yapma kabiliyetiniz tüm Türkiye'ye örnek göstermek gerek.
"SİZ DE HİÇ Mİ EVLAT SEVGİSİ YOK?"
Hastanede yatan çocuğuna, eşine, annesine, babasına bakmak için yıllık izin kullanan sağlık personelimiz, izni bittiğinde ne yapacak. Siz de hiç mi evlat sevgisi yok ey sağlık müdürü. Unutulmamalıdır ki bu makamlar sizlere vatandaşa hizmet etmeniz için verilmiştir, kendi düşünce ve fikirlerinize göre hareket edin diye değil. Önceliği insan sağlığı olması gereken bir kurumun başındakilerin böylesine tavrı ne akla ne izana sığar."