Bodrum'daki cinayet davasında karar: 2 sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Bodrum'daki cinayet davasında karar: 2 sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2022 yılında 50 yaşındaki Ümit Erol'un öldürülerek cesedinin kum dolu çuval içerisinde yol kenarına gömülmesine ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme, 2 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, 4 sanığı delilleri karartmaktan 10'ar ay hapis cezasına çarptırdı. 2 sanık ise beraat etti.

İHA

Olay, 28 Haziran 2022 gecesi Ortakent Üniversite Caddesi'nde yol kenarından gelen kötü koku üzerine ortaya çıktı. İhbarla bölgeye gelen ekipler, toprak altına gizlenmiş, kum dolu çuval içerisindeki erkek cesedini buldu. Yapılan incelemeler sonucu cesedin, kayıp başvurusu yapılan Ümit Erol'a ait olduğu belirlendi.

Soruşturma kapsamında H.T.A., annesi F.N.A., anestezi teknikeri B.A. ile G.İ., E.D., A.T.S., S.E. ve T.B.S. gözaltına alındı. Şüphelilerden 7'si tutuklanırken, süreç içerisinde bazı şüpheliler serbest bırakıldı.

Hazırlanan iddianamede, H.T.A.'nın borç meselesi nedeniyle Ümit Erol'a kin beslediği, Erol'u oto kiralama işletmesine çağırarak içeceğine ilaç kattığı ve etkisiz hale getirdiği belirtildi. Ardından B.A. ile birlikte hareket eden H.T.A.'nın, baygın haldeki Erol'u araca bindirerek ormanlık alana götürdüğü, burada silahla ateş ettiği ifade edildi.

İddianamede ayrıca, H.T.A.'nın olayın ardından delilleri yok etmek için güvenlik kamera kayıtlarını sildirdiği, daha sonra bir arkadaşıyla birlikte olay yerine dönerek Erol'u tekrar ateş ederek öldürdüğü bilgilerine yer verildi. Cesedin ortadan kaldırılması için diğer şüphelilerle irtibata geçildiği, cesedin battaniyeye sarılıp kum dolu çuval içine konularak yol kenarına gömüldüğü aktarıldı.

Bodrum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar H.T.A. ve B.A.'yı "beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi kasten öldürme" suçundan herhangi bir indirim uygulamaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Davada, "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçunu işledikleri belirlenen A.T.S., E.D., S.E. ve T.B.S.'ye 10'ar ay hapis cezası verildi. Diğer sanıklar F.N.A. ve G.İ. hakkında ise beraat kararı verildi.

DİĞER HABERLER