Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, Bodrum'da sürekli arızalanarak su, iş gücü ve maddi kayıplara neden olan içme suyu altyapısını yenilemek için başlattığı çalışmaların 7 bin 900 metrelik kısmını tamamladı. Torba, Oyder-Bitez ve Turgutreis hatlarında yürütülen bu proje ile ana hatlar yenileniyor, içme suyu iletim kapasitesi artırılıyor.
Haber Merkezi
Yıllardır Bodrum'un en önemli sorunlarından biri haline gelen içme suyu hatları, özellikle yaz aylarında artan nüfusla birlikte büyük arızalara neden oluyordu. Başkan Ahmet Aras'ın önemle üzerinde durduğu bu altyapı yenileme çalışmaları MUSKİ ekiplerince sürdürülürken, projenin büyük bölümü tamamlandı.
YENİ MALZEMELERLE GÜÇLÜ HAT YAPISI
Yanlış malzeme seçimi nedeniyle sık sık patlayan eski hatlar, proje kapsamında çelik borular kullanılarak modern hale getiriliyor. Bu sayede suyun daha verimli iletilmesi sağlanıyor ve hatların dayanıklılığı artırılıyor. Her üç bölgede ayrı ekiplerle eş zamanlı çalışmalar yürütülüyor.
PROJENİN 7 BİN 900 METRESİ TAMAMLANDI
Çalışmalar üç ayrı bölgede eş zamanlı olarak ilerliyor: Torba Hattı: 3 bin 800 metrelik hattın 2 bin 700 metresi tamamlandı (%70 gerçekleşme). Oyder-Bitez Hattı: 8 bin 700 metrelik hattın 800 metresi tamamlandı (%9 gerçekleşme). Turgutreis Hattı: 9 bin 500 metrelik hattın 4 bin 400 metresi tamamlandı (%50 gerçekleşme). Tüm çalışmalar etaplar halinde ve planlanan takvime uygun olarak devam ediyor.
BAŞKAN ARAS: "BODRUM'UN SU SORUNLARINA KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ"
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, altyapı yatırımlarına büyük önem verdiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Bodrum, yaz aylarında nüfusun birkaç katına çıkması nedeniyle su ihtiyacının en yüksek olduğu ilçemiz. Bu nedenle yalnızca mevcut hatları yenilemiyor, aynı zamanda yeni su kaynakları için de projeler geliştiriyoruz.
Yeraltı su kaynaklarının yanı sıra, denizden su arıtma gibi seçenekleri de değerlendiriyoruz. Torba'dan Turgutreis'e uzanan hat yenileme projemiz, mevcut suyun verimli iletimini sağlayacak.
Ayrıca Bodrum'un uzun vadeli su ihtiyacını karşılamak için yeni baraj yapımı gibi büyük projeler için de adım atılması gerekiyor. Vatandaşlarımızın gösterdiği sabır ve anlayış için teşekkür ediyoruz. Bu çalışmalar tamamlandığında, Bodrum kesintisiz ve güçlü bir altyapıya kavuşacak."