Büyükşehir'den tarihi sözleşme: Yüzde 53 zam
Muğla Büyükşehir Belediyesi'nde, 162 kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Bu sözleşme ile işçi maaşlarında ortalama yüzde 53,07 oranında bir artış sağlandı. Artışın ardından işçiler, zammı davul zurnayla kutladı.
Haber Merkezi
Muğla Büyükşehir Belediyesi, DİSK Genel-İş Sendikası Muğla 2 Nolu Şubesi ve Belediye İş Sendikası arasında imzalanan sözleşme, önemli iyileştirmeler içeriyor. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde düzenlenen törene, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, DİSK Genel İş Muğla 2 Nolu Şube Başkanı Heybet Özman, Belediye İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Ender Akbay, Belediye Meclis Üyeleri ve işçiler katıldı.
Yeni sözleşme ile kadrolu işçilerin günlük yevmiyesi 1.700 TL'ye çıkarıldı. Sosyal yardım paketi kapsamında işçilere 16.500 TL ödeme yapılacak, yemek yardımı ise günlük 300 TL olarak belirlendi. Ayrıca, kıdemi 10 yıl ve üzerinde olan işçilere 5.000 TL kıdem yardımı ödenecek. Ücretler, görev unvanlarına göre yeniden düzenlendi. Kadrolu işçilere ödenen 52 günlük ilave tediyeye ek olarak, yıllık 24 yevmiye tutarında sendika ikramiyesi ile toplam ikramiye sayısı 76 yevmiyeye yükseldi.
MAAŞLAR 68 BİN LİRADAN BAŞLIYOR
Toplu sözleşme ile birlikte işçi maaşlarında kayda değer bir artış sağlandı. En düşük işçi maaşı 68.341,78 TL'ye, en yüksek işçi maaşı ise 89.610,34 TL'ye yükseldi. Bu artış, işçilerin yaşam standartlarını iyileştirmeyi ve sosyal haklarını güçlendirmeyi amaçlıyor.
SENDİKALARDAN TEŞEKKÜR
DİSK Genel İş Muğla 2 Nolu Şube Başkanı Heybet Özman, "Burası bizim ekmek teknemiz, geçim kaynağımız, evimiz ve yuvamızdır. Muğla Büyükşehir Belediyesi ile yürüdüğümüz bu yolda emeğin ve emekçilerin yanında olan Başkanımız Ahmet Aras'a teşekkür ederim" dedi. Belediye İş Muğla Şube Başkanı Ender Akbay da, "Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras'a destekleri için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
ARAS: "EMEĞİN YANINDAYIZ"
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ise işçilerin emeklerinin her zaman değerli olduğunu vurgulayarak, "Muğla'da yürüttüğümüz her hizmetin temelinde çalışma arkadaşlarımızın emeği var. Gece gündüz demeden çalışan, sorumluluk alan ve bu kente değer katan tüm arkadaşlarımızın haklarını korumak ve geliştirmek bizim önceliğimizdir. Bu sözleşme, çalışma hayatını daha adil ve güvenceli bir yapıya kavuşturmak için attığımız kararlı adımların bir örneğidir. Emeğin en yüce değer olarak görüldüğü bu belediyede, tüm çalışma arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
İmzalanan toplu iş sözleşmesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile sendikalar arasındaki güçlü iş birliğini pekiştirirken, çalışanların yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefliyor. Zammın ardından işçiler, mutlu bir şekilde davul zurnayla kutlama yaparak bu tarihi anı kutladılar.