CHP'li Özcan, Marmaris'te boşaltılan okulları meclis gündemine taşıdı
CHP Muğla Milletvekili Avukat Gizem Özcan, Marmaris'te deprem güvenliği gerekçesiyle boşaltılan okul binalarına ilişkin yaşanan belirsizlikleri Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Özcan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde öğrenci ve velilerin aylardır süren mağduriyetine dikkat çekti.
Atatürk İlkokulu B Blok ile Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi A ve D Bloklarının eğitim-öğretime elverişli olmadığının tespit edildiğini hatırlatan Özcan, yıkım sürecinin başlayacağı açıklanmasına rağmen sahada somut bir adım atılmadığını vurguladı. Öğrencilerin farklı okullara yönlendirilmesiyle sınıf mevcutlarının arttığını, ulaşım sürelerinin uzadığını ve servis ücretlerinin ailelere ciddi ekonomik yük getirdiğini belirtti.
Özcan, "Geçici denilen uygulama kalıcı bir belirsizliğe dönüştü" diyerek sürece ilişkin şeffaf bilgilendirme yapılmadığını ifade etti. Yıkım takvimi, gecikme nedenleri, öğrencilere etkileri ve velilere yönelik destek planlarının açıklanmasını isteyen Özcan, Marmaris'teki okulların akıbeti netleşene kadar konunun takipçisi olacaklarını söyledi.
Haber Merkezi