Doludan zarar gören üreticilere gübre desteği

 Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ilçesine bağlı Esençay Mahallesi'nde 29 Mayıs'ta etkili olan dolu yağışı nedeniyle zarar gören üreticilerin yanında oldu. Doğal afetlerin tarım alanlarında oluşturduğu zararları en aza indirmek amacıyla hızlıca harekete geçen belediye, yaklaşık 800 dekarlık tarım arazisi etkilenen 131 üreticiye aminoasit içerikli gübre desteği sağladı.

Dolu sonrası bölgede kapsamlı inceleme yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tütün, zeytin ağaçları ve tahıl grubu bitkilerde önemli hasar tespit etti. Ziraat Mühendisi Serkan Yılmaz, zarar gören bitkilerin toparlanmasını hızlandırmak ve verimliliği artırmak için sıvı gübre uygulamasının başladığını belirterek, "Başkanımız Ahmet Aras'ın tarıma ve üreticiye verdiği önem doğrultusunda, her zaman çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Üreticilerden Muhammet Gümüş, "Dolu nedeniyle tütünümüz ve zeytin ağaçlarımız zarar gördü. Büyükşehir Belediyesi ekipleri hemen inceleme yaptı ve gübre desteğinde bulundular. Başkan Aras'a teşekkür ediyoruz," ifadelerini kullanırken, Mehmet Şahin ise, "Üreticinin yanında oldukları için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'a teşekkür ederiz" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Muğla'mızın bereketli topraklarında emek veren üreticilerimizin her zaman yanındayız. Dolu yağışı sonrası zarar gören üreticilerimizin acil ihtiyaçlarına hızla yanıt verdik. Tarımın sürdürülebilirliği ve kırsal kalkınmanın önemi bilinciyle, yaraları birlikte saracak, toprağı birlikte yeşerteceğiz" açıklamasında bulundu.

Haber Merkezi

 

DİĞER HABERLER