Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Karataş Plajı'nda izinsiz inşa faaliyetleri yürüten bir otel işletmesine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü tarafından 3 milyon 343 bin 272 TL idari para cezası kesildi.
İHA
İl Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine 31 Mayıs'ta Kargı Mahallesi'nde bulunan otelin Karataş Plajı üzerindeki uygulamalarını yerinde inceledi. Denetimde, ruhsatsız olarak inşa edilmeye başlanan bir bina, soyunma-giyinme kabinleri, cankurtaran kulesi, WC-duş alanları ve deniz içine yerleştirilen yüzer iskele tespit edildi. Ayrıca, otel önündeki sahil kısmında izinsiz peyzaj çalışmaları yapıldığı belirlendi.
Kaçak yapıların yıkılması ve doğaya verilen zararın giderilmesi amacıyla İl Müdürlüğü tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile DSİ 213. Şube Müdürlüğü'ne resmi yazılar gönderildi. Söz konusu alanın eski haline getirilmesi ve yasal sürecin takibi için ilgili kurumların devreye girmesi talep edildi.
Bakanlık yetkilileri, denetim sonucunda tespit edilen izinsiz yapılaşmanın, Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde yer alan doğal yapıyı ve ekosistemi ciddi şekilde tehdit ettiğini açıkladı. Kaçak yapıların, bölgenin Çevre Düzeni Planı hükümlerine, Deniz Kaplumbağalarının Korunması Genelgesi'ne ve Fethiye-Çiftlik Uygulama İmar Planı Revizyonuna aykırı olduğu vurgulandı. Yapılan açıklamada, çevreye ve kamu düzenine aykırı yapılaşmalarla mücadelenin kararlılıkla süreceği belirtildi.