Ergun: "Memur ve emekliler yoksulluk sınırının altında yaşıyor"

 

 

Ergun: "Memur ve emekliler yoksulluk sınırının altında yaşıyor"

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, yaptığı yazılı açıklamada memur ve emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, gerçek enflasyon rakamlarının gizlendiğini ve maaşların yoksulluk sınırının çok altında kaldığını belirtti.

Ergun, TÜİK'in açıkladığı %35,05'lik enflasyon oranının gerçeği yansıtmadığını, ENAG ve İTO verilerinin çok daha yüksek olduğunu ifade etti. En düşük emekli maaşının 16.880 TL, memur maaşının ise 50.534 TL olduğunu hatırlatan Ergun, alım gücü kaybının ciddi boyutlara ulaştığını vurguladı.

"Refah payı artık zorunlu hale gelmiştir" diyen Ergun, gerçek enflasyonun şeffaf biçimde hesaplanması, memur ve emeklilere adil zam yapılması ve asgari ücrette yılın ikinci yarısında ek artışa gidilmesi gerektiğini belirtti.

Ergun, "Hayat pahalılığı karşısında ezilen milyonların kaybı bir çırpıda telafi edilemez ama mücadele ile geri alınabilir" diyerek, vatandaşlara ekonomik adalet için birlik çağrısında bulundu.

Haber Merkezi

 

 

DİĞER HABERLER