Gastronomi öğrencilerinden Niğde 5. Gastronomi Festivali'nde büyük başarı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Niğde 5. Gastronomi Festivali'nde "Modern Türk Mutfağı Ekip" kategorisinde 2. olarak altın madalya kazandı.

Haber Merkezi

17-23 Ekim 2025 tarihleri arasında düzenlenen festivalde üniversitemizi temsil eden Mehmet Bahçeci, İsmet Dural ve Osman Mithatcan Büyükçalık, Türkiye'den 185, dünyanın farklı bölgelerinden 75, akademik düzeyde 40 olmak üzere toplam 300 civarında duayen şef ve öğrenci arasından ikincilik ödülünü alarak büyük bir başarıya imza attı. Festival, katılımcılara Niğde'nin zengin mutfak kültürünü, geleneksel misafirperverliğini ve bölgesel ürünlerini keşfetme imkânı sundu.

Ayrıca MSKÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şaban Kargiglioğlu, "Alternatif Bir Beslenme Biçimi olarak Vejetaryenlik" konulu panele davetli konuşmacı olarak katıldı.

Başarıya ilişkin açıklama yapan Doç. Dr. Kargiglioğlu, "Üniversitemizi başarıyla temsil eden öğrencilerimizi tebrik ederim. Menü seçimi ve demo hazırlık sürecindeki katkılarından dolayı Öğretim Görevlisi Adnan Acar'a teşekkür ederim" dedi.

DİĞER HABERLER