Menteş Mahallesi’nde kanalizasyon çalışması başladı
Muğla’nın Milas ilçesi Menteş Mahallesi’nde yıllardır yaşanan kanalizasyon sorununun çözümü için MUSKİ tarafından çalışma başlatıldı. 1. Etap kapsamında mahalleye yaklaşık 3 bin metrelik yeni kanalizasyon hattı döşenecek.
Kanalizasyon altyapısının bulunmaması nedeniyle foseptik ve vidanjör kullanmak zorunda kalan mahalle sakinleri, bu nedenle hem maddi yük hem de kötü koku, taşma ve sineklenme gibi sorunlarla karşılaşıyordu.
Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte bu sorunların önüne geçilmesi hedefleniyor. İlk etabın ardından Menteş Mahallesi’nin tamamını kapsayacak kanalizasyon projelerinin hayata geçirilmesi planlanıyor.
MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül, yatırımlarla Menteş’in kanalizasyon sorununu kalıcı olarak çözmeyi hedeflediklerini belirterek, çalışmaların il genelinde de sürdüğünü ifade etti.
Haber Merkezi