Muğla dahil 7 ilde sahte reçete soruşturması

Muğla dahil 7 ilde yürütülen sahte reçete soruşturmasında, bazı doktorların e-imza cihazları kullanılarak yeşil reçeteli ilaçlar yazıldığı ve bu ilaçların uyuşturucu ticaretinde kullanıldığı ortaya çıktı.

Birgün'de yer alan habere göre, bazı doktorlar yoğunluk ya da işleyiş gerekçesiyle "Reçetem" uygulamasını, kendilerini eczacı olarak tanıtan çete üyelerine kullandırdı. Kimlik numaraları satın alınan kişilerin adına reçeteler yazılarak ilaç temin edildi.

Soruşturma dosyasına göre çete üyeleri, ilaçların hangi eczanelerde olduğunu öğrenmek için Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nu da aradı.

Ortaca Devlet Hastanesi'nde görevli bir doktor, bir kişinin "yakınına ilaç yazdırmak" bahanesiyle sisteme girdiği sırada e-imza şifresini öğrendiğini, daha sonra odadan ayrıldığını belirtti. Güvenlik kameralarından yapılan incelemede, bu kişinin soruşturma şüphelisi Atakan L. olduğu belirlendi.

Haber Merkezi

 

DİĞER HABERLER