Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki fare iddialarını TBMM'ye taşıdı
CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde fare görüldüğü yönündeki iddiaları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Uzun, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun yazılı olarak yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesiyle, hastanede hijyen, enfeksiyon kontrolü ve gıda güvenliği denetim süreçlerinin açıklanmasını istedi. Anahtar Parti Muğla İl Başkanı Ömer Kızılkaya ise, "Hastanede yatan vatandaşın durumu defalarca bildirmesine rağmen somut adım atılmadı. Sorun örtbas edilmeden, kökten ve şeffaf şekilde çözülmeli" dedi.
Haber Merkezi
Basına yansıyan haberlere göre, hastanede fare görülmüş ve hasta ile yakınları duruma tepki göstermişti. Söz konusu hastane daha önce de tahta kurusu vakaları ve yemek hijyeni konularında gündeme gelmişti. Cumhur Uzun, "Vatandaşın şifa bulmak için başvurduğu kamu hastanelerinde hijyen tartışma konusu olamaz. Bu iddialar münferit olarak geçiştirilemez, denetim ve sorumluluk zinciri tüm yönleriyle ortaya konulmalıdır" dedi.
Önergede, hastanedeki haşere ve hijyen sorunlarına ilişkin şikâyetler, enfeksiyon kontrol ve pest kontrol denetimleri, yemek hizmetlerine dair gıda güvenliği incelemeleri ve benzer sorunların tekrar yaşanmaması için alınan önlemler ayrıntılı olarak soruldu.
Cumhur Uzun açıklamasında, "Sağlık hizmetinin niteliği, temiz ve güvenli bir ortamla başlar. Kamu hastanelerinde hijyen zafiyeti iddiası varsa, bunun hesabını kamu adına sormak bizim görevimizdir. İnsan sağlığı açısından büyük risk oluşturan bu sorunlara bir an önce kalıcı bir çözüm bulunmalıdır" ifadelerini kullandı.
MUĞLA HASTANESİNDE FARE İDDİALARI: ANAHTAR PARTİDEN TEPKİ
Anahtar Parti Muğla İl Başkanı Ömer Kızılkaya, Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hasta odalarında fare görüldüğü iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Kızılkaya, durumun kabul edilemez olduğunu belirterek yetkilileri acilen göreve çağırdı.
Kızılkaya, "Bu iddialar doğruysa, ortada yalnızca ihmal değil, açık bir kamu sağlığı sorunu var. Hastanede yatan vatandaşın durumu defalarca bildirmesine rağmen somut adım atılmadı. Sorun örtbas edilmeden, kökten ve şeffaf şekilde çözülmeli" dedi.
Başkan, Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumların derhal harekete geçmesi, kapsamlı denetim yapılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi çağrısında bulundu. Anahtar Parti, konunun takipçisi olacaklarını açıkladı.