Akbelen'de ekoloji örgütleri eylem yaptı: "Seçim öncesi doğa sever kesildiler"

Termik santrale kömür sağlamak amacıyla talan edilen ormana sahip çıkmak için bir araya gelin yaşam savunucuları, "Köylülerimizin feryatlarını duymayanlar, yerel seçim öncesinde doğa sever kesildiler" dediler.

Haber Merkezi

Limak Holding ve İÇTAŞ'ın ortak projesi olan YK Enerji'nin termik santrallerine kömür sağlanması için yok edilen Muğla Milas'taki Akbelen Ormanı'nda çalışmalar devam ediyor. Bölgede iki yılı aşkındır kesintisiz nöbet tutan köylülerin evleri ise maden çalışmaları sırasında patlatılan dinamitlerin etkisiyle çatlıyor.

Ayrıca Zeytin Kanunu'na karşın zeytinliklere çok yakın bölgelerde devam eden çalışmalara yurttaşlar ve yaşam savunucuları karşı çıkıyor. Burada yapılan açıklamada İkizköy Çevre Komitesi'nden Esra Işık, "Topraklarımızı, zeytinlerimizi, ormanlarımızı ve köylerimizi madenden kurtarmak için çıktığımız yolda beşinci senemize girdik. Sırf savunduk diye de hem şirketin çeşitli baskılarına hem de jandarmanın ağır şiddetine maruz kaldık. Acele kamulaştırma kararı çıktığında dünyamız başımıza yıkıldı. Bu karar İkizköy, Çamköy, Karacahisar'ın ardından geride kalan 40'a yakın köyün ölüm fermanıydı. Hemen ardından hiç çıkmaması gereken bu karar acele bir şekilde kaldırılmış" dedi.

'HUKUK KALMADI'

İkizköylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal da "Akbelen direnişi, emperyalist sermayenin ve onların yerli işbirlikçilerinin AKP iktidarını da arkalarına alarak Türkiye'yi nasıl işgal ettiklerinin somut göstergesi olmuştur. Burada hiçbir kanun uygulanmadı. Alanda çıkan tarihi eserlere ilişkin de dava açtık. AKP'li Muğla İdare Mahkemesi keşif yapmadan davayı reddetti. Türkiye'de hukuk, kanun, anayasa kalmamıştır. Mahkemeler AKP'lidir" ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER