Büyükşehir, Seydikemer’de yangın sonrası hasar tespit çalışmalarına başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Seydikemer ilçesinde meydana gelen orman yangınının ardından bölgede hasar tespit ve iyileştirme çalışmalarını başlattı. Hasar tespit komisyonunun hazırlayacağı raporun ardından yangından etkilenen vatandaşlara yönelik desteklerin hayata geçirileceği bildirildi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Afetin ilk anından itibaren olduğu gibi bundan sonraki süreçte de vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Haber Merkezi

Seydikemer’e bağlı Sarıyer, Bayır, Dereköy, Çatak, Kayacık, Gerişburnu ve Kıncılar mahallelerinde etkili olan orman yangınlarının ardından Büyükşehir Belediyesi ekipleri kapsamlı çalışma yürütüyor.

Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalara; Basın Yayın ve Halkla İlişkiler, Çevre Koruma ve Kontrol, Destek Hizmetleri, Emlak ve İstimlak, Fen İşleri, İlçe Hizmetleri 3. Bölge, İtfaiye, Kadın ve Aile Hizmetleri, Muhtarlık İşleri, Tarımsal Hizmetler, Sağlık ve Sosyal Hizmetler, Zabıta ve Ulaştırma Dairesi Başkanlıkları ile MUSKİ ekipleri katıldı.

Ekipler tarafından yangından zarar gören konutlar, tarım arazileri, altyapı tesisleri ve diğer alanlarda incelemeler yapılarak oluşan hasarlar kayıt altına alınıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan hasar tespit komisyonunun çalışmalarını tamamlamasının ardından, yangından etkilenen vatandaşların ihtiyaçları belirlenecek. Hazırlanacak rapor doğrultusunda mağduriyetlerin giderilmesine yönelik desteklerin ilgili birimler tarafından hayata geçirileceği bildirildi.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek belediyenin tüm imkânlarıyla sahada olduğunu belirtti.

Başkan Aras, “Seydikemer ilçemizde meydana gelen orman yangınından etkilenen tüm hemşehrilerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yangının kontrol altına alınmasının hemen ardından ekiplerimizi bölgeye yönlendirerek hasar tespit çalışmalarını başlattık. İlgili birimlerimiz, vatandaşlarımızın uğradığı zararları en doğru şekilde belirlemek için titizlikle çalışıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak afetin ilk anından itibaren olduğu gibi bundan sonraki süreçte de hemşehrilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi.

DİĞER HABERLER