Dalaman'da Tersakan Çayı taştı, yollar su altında kaldı

Muğla'nın Dalaman ilçesinde 28 Ekim günü etkili olan kuvvetli sağanak, cadde ve sokaklarda su birikintilerine ve bazı bölgelerde taşkınlara neden oldu. Gece saatlerinde başlayan ve sabaha kadar devam eden yağışın ardından ilçe merkezinden geçen Tersakan Çayı'nın su seviyesi yükseldi.

Çayın taşmasıyla birlikte çevredeki bazı yollar ve alanlar su altında kaldı. Şerefler eski Fethiye yolunda ulaşım geçici olarak durduruldu. Sürücüler biriken su nedeniyle zor anlar yaşarken, taşkının etkili olduğu bölgelerde belediye ekipleri çalışma yürüttü.

EKİPLER GECE BOYUNCA SAHADAYDI

Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, ekiplerin gece saatlerinden bu yana sahada olduğunu ve olumsuzlukların giderilmesi için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Durmuş, yağışların devam etme ihtimaline karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı. Yetkililerin uyarıları, özellikle dere çevresindeki yolları kullanacak sürücüler ve taşkın riski bulunan alanlardaki vatandaşlar açısından önem taşıyor.

İHA

 

DİĞER HABERLER