Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Menteşe Kışla Parkı’nda planlanan yeni tuvalet alanının konutlara yakın olması, bölge sakinlerinin tepkisine neden oldu.
Mustafa Altar Zeyhan
Orhaniye Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, park içerisinde yapılması planlanan umumi tuvaletin evlere yaklaşık 6 metre mesafede bulunacağını belirterek yerinin değiştirilmesini talep etti. Mahalle sakinleri tarafından hazırlanan ve 85 kişinin imzasını taşıyan dilekçe, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edildi.
Dilekçede, Kışla Parkı’nın yenileme çalışmalarından memnuniyet duyulduğu belirtilerek, yeni düzenleme kapsamında daha önce parkın doğu bölümünde bulunan umumi tuvaletlerin 8. Sokak girişine ve konut binalarının hemen yanına taşındığı ifade edildi.
Tuvaletin konutlara bu kadar yakın yapılmasının kötü koku, hijyen sorunları, gürültü, yoğun insan hareketliliği ve mahremiyet açısından sorun oluşturabileceği savunulan dilekçede, vatandaşların yaşam kalitesinin olumsuz etkilenebileceği belirtildi.
Mahalle sakinleri, park içerisinde kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak ve çevredeki konutları rahatsız etmeyecek farklı alanların bulunduğunu ifade ederek, tuvaletin yerinin yeniden değerlendirilmesini ve daha uygun bir noktaya taşınmasını istedi.