Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, atıksu arıtma tesislerinde görev yapan personelin teknik bilgi ve yetkinliğini artırmak amacıyla MBR (Membran Biyoreaktör) teknolojisi üzerine eğitim programı düzenledi.
Gümbet ve Gümüşlük Atıksu Arıtma Tesislerinde görevli personele verilen eğitimde, sistemin çalışma prensipleri, işletme süreçleri, bakım uygulamaları ve olası arızalara müdahale yöntemleri hem teorik hem de uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitimle personelin güncel teknolojilere uyum sağlaması hedeflendi.
Yetkililer, düzenlenen programın tesislerin daha verimli işletilmesine ve çevre hizmetlerinin kalitesinin artırılmasına katkı sağlayacağını belirtirken, MUSKİ'nin personel eğitimlerine devam edeceği ifade edildi.
Meryem Özen